Regeringen nedjusterer vækst-forventninger

Når regeringen præsenterer Økonomisk Redegørelse i forbindelse med offentliggørelsen af finanslovforslaget tirsdag, vil det være med en nedjusteret forventning til væksten i 2013.

Læs mere
Fold sammen

Regeringen har endnu en gang været nødt til at sænke sine forventninger til væksten. Tirsdag vil man derfor i forlængelse af offentliggørelsen af det nye finanslovforslag fremlægge et nedjusteret skøn over væksten for 2013, skriver Børsen.

Allerede i foråret kunne regeringen konkludere, at det ikke stod så godt til med væksten som forventet, og derfor blev den vurderet til 0,5 procent, hvilket var 0,7 procent lavere end de 1,2 procent, den ellers var sat til i december 2012.

Den lave vækst blev i maj begrundet med, at den danske økonomi var kommet dårligt ind i år 2013. Men nu må regeringen altså atter se i øjnene, at det ikke er gået så godt i 2013 som antaget.

Derimod ventes det ifølge Børsen, at regeringen vil fastholde, at der venter bedre tider i 2014, hvor øgede offentlige anlægsinvesteringer forventes at hjælpe væksten på vej.