Regeringen klar til at fremrykke afgiftslettelser

Regeringen er klar til at tilbyde Venstre en fremrykning af afgiftslettelser i forhandlingerne om næste års finanslov.

Bjarne Corydon og Margrethe Vestager efter finanslovsforhandlingerne i Finansministeriet mandag 25. november 2013. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2013) Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

Når Venstre tirsdag eftermiddag møder op til forhandlinger om næste års finanslov i finansministeriet, vil der fra regeringens side ligge et tilbud om at fremrykke de afgiftslettelser, som var en del af forårets vækstpakke. Det skriver Børsen, og kilder bekræfter det samme over for Berlingske.

Efter at det ikke er lykkedes at få en aftale om finansloven på plads med Enhedslisten efter utallige møder, inviterede finansminister Bjarne Corydon (S) tirsdag Venstre, Dansk Folkeparti og Konservative til forhandlinger.

På finansministerens kontor vil Venstre blive præsenteret for et tilbud, der blandt andet vil fremrykke afgiftslettelser for omkring en milliard kroner. Det samme havde Venstre selv med i sit eget forslag til næste års finanslov.

Dog er de velfærdsforbedringer, som regeringen allerede har tilbudt Enhedslisten, ikke pillet ud af det forslag, regeringen vil præsentere for Venstre bag lukkede døre. Det betyder, at den ekstra milliard, som regeringen har fundet til at forbedre ældreomsorgen, stadig er en del af finanslovskitsen.

Mandag offentliggjorde regeringen det udspil til en skitse, som Enhedslisten er blevet præsenteret for i de mange forhandlinger, som de to parter har holdt. Parterne mødtes efterfølgende mandag aften, hvor de ikke nåede til enighed trods sene forhandlinger i Finansministeriet. Det er særligt striden om lovbestemte minimumsrettigheder til ældre borgere, der stadig skiller regeringen og Enhedslisten ad. Selvom regeringen har afsat en milliard til at ældre kan komme i bad to gange om ugen, vil Enhedslisten have netop det minimumskrav skrevet ind i loven, så pengene ikke bliver brugt på andre ting.