Regeringen fremlægger plan for udenlandsk beskæftigelse

Regeringens handlingsplan for at skaffe mere udenlandsk arbejdskraft består af 26 konkrete initiativer. Den blev onsdag kl. 17.00 præsenteret på en pressekonference med tre af regeringens ministre.

Planen indeholder en række initiativer, der skal styrke markedsføringen af Danmark som arbejdsland. Blandt andet skal der laves en særlig kampagne målrettet udenlandsk sundhedspersonale.

"Rekruttering af udenlandsk arbejdskraft vil være en væsentlig samfundsopgave i de kommende år. Gennem danske ambassader er Udenrigsministeriet til stede på alle væsentlige arbejdsmarkeder over hele verden. Vi skal medvirke til at vi får mere arbejdskarft til Danmark, at vi får den hurtigere, og at vi får de rigtige folk ind," siger udenrigsminister Per Stig Møller (K).

Blandt nyskabelserne er indførelsen af en koncernopholdstilladelse, som betyder, at udlændinge får mulighed for at flytte mellem en koncerns filialer i Danmark og i tredjelande.

Desuden lempes indtægtsgænsen på jobkortordningen. Fremover skal udlændinge "kun" tjene 375.000 kr. om året for at komme til Danmark og arbejde, hvis der er mangel på deres kvalifikationer. Desuden får bachelorer og folk med en mellemlang uddannelse også mulighed for at komme på den såkaldte positivliste.

""Vi skal sikre, at Danmark bliver en endnu dygtigere spiller i den globale kamp om de kloge hoveder. Det gør vi ved at lave ordninger, som gør det lettere og mere attraktivt for kvalificerede udlændinge at komme til Danmark for at arbejde," siger Integrationsminister Rikke Hvilshøj (V).

Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) understreger, at alle skal arbejde på danske løn- og arbejdsvilkår.

"Vi ønsker ikke at underminere og forringe løn- og arbejdsvilkårene på det danske arbejdsmarked," siger beskæftigelsesministeren.