Regeringen afviser forlænget momskredit

Selv om det er et brændende ønske fra erhvervslivets side, vil regeringen ikke forlænge aftalen om forlænget momskredit.

Foto: Colourbox.
Læs mere
Fold sammen
Virksomhederne kommer til at skyde en hvid pind efter at få yderligere henstand, når det gælder om at indbetale moms og a-skat for at bedre deres likviditet. Regeringen afviser nemlig erhvervslivets ønske om at forlænge ordningen, som blev indført i februar, og som gav virksomhederne 30 dages ekstra kredit.

I stedet fastholder skatteminister Kristian Jensen (V) og økonomi- og erhvervsminister Lene Espersen (K), at ordningen udfases, så virksomhederne ved årsskiftet igen har 25 dage. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Ifølge Lene Espersen vil den tredje kreditpakke, som erhvervslivet skal diskutere med ministeren torsdag, være tilstrækkelig til at få de værste finansieringsproblemer af vejen.

I Dansk Byggeri appellerer adm. Direktør Lars Storr-Hansen politikerne til at vente med at vende tilbage til den sædvanlige momsfrist, til virksomhedernes muligheder for at låne penge og opnå kreditter i bankerne er normaliseret.

- Når man udfaser en momsfrist i en periode, inden kreditproblemerne er løst, er det som at hælde benzin på bålet. Det kan betyde konkurser, det er der ingen tvivl om, siger Lars Storr-Hansen til ErhvervsBladet.dk.

Også Dansk Industri og Dansk Erhverv frygter, at udfasningen af de forlængede momsfrister vil ramme hårdt.

Læs, hvordan forlængelsen af momsfristen udfases her.

- ulha