Råvarer: Vigende oliepriser, mens kobber stiger på indonesisk konflikt

Oliepriserne er fortsat vigende, mens handlerne ømmer sig over de fortsatte prisfald i forhåbninger om det modsatte.

Tyra Vest feltet i Nordsøen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Tom Ingvardsen/Mærsk Olie og Ga
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Organisationen af Olieeksporterende Lande, Opec, er nødsaget til holde sine produktionsmål uændrede for at fastholde markedsandelen, lyder det fra Kuwait, der er organisationens tredjestørste producent. Samtidig ventes Iran at øge olieeksporten når der er nået en aftale om landets atomprogram, ifølge amerikanske og europæiske kilder.

- Ubalancen mellem efterspørgslen og udbuddet kan kun genoprettes af en justering af udbuddet. Handlerne er ved at vågne op til den barske virkelighed i den amerikanske lageropbygning, og det bliver svært at ignorere, siger chefstrateg Ric Spooner fra CMC Markets i Sydney til Bloomberg News.

Fredag morgen ligger futuresprisen på en tønde af den europæiske referenceolie, Brent, i 54,70 dollar mod 53,50 dollar torsdag eftermiddag.

Den amerikanske WTI-oliefuture handles samtidig i 43,90 dollar mod 42,25 dollar torsdag.

Kobbermarkedet får støtte fra en uventet kant, idet verdens andenstørste mine, Grasberg-minen i Indonesien, ligger stille på femte dag i træk. Der er en konflikt mellem minearbejderne og mineseoperatøren Freeport-McMoRan der ventes at reducerer den totale globale produktion.

Et ton kobber koster torsdag morgen 5868 dollar mod 5745 dollar onsdag.

På markedet for ædelmetaller handles guld sidelæns efter torsdagens stigninger.

Den lavere inflationsprognose fra Federal Reserves indikerer, at den amerikanske rente kun bliver hævet i en langsom takt, hvilket støtter de ikke afkastvenlige ædelmetalpriser.

En troy ounce guld koster fredag morgen 1171 dollar mod 1170 dollar torsdag eftermiddag.