Råvarer: Stille oliemarked op til Opec-møde

Oliemarkedet ligger stille, mens oliekartellet Opecs ministre forbereder sig på dagens ordinære møde i Wien. Markedet spekulerer på, om Saudi-Arabien overvejer en aftale for at komme over den nuværende splittelse i gruppen af olieeksporterende lande.

Foto: CLAUS FISKER. Oliemarkedet ligger stille, mens oliekartellet Opecs ministre forbereder sig på dagens ordinære møde i Wien. Markedet spekulerer på, om Saudi-Arabien overvejer en aftale for at komme over den nuværende splittelse i gruppen af olieeksporterende lande.. (Foto: CLAUS FISKER/Scanpix 2015)
Læs mere
Fold sammen

»Der er en generel forventning om, at der ikke vil være en form for strategiskifte. Der er ingen logiske årsager til, at de vigtigste aktører, som Saudi-Arabien skulle ændre kurs, især nu hvor deres strategi synes at begynde at virke,« vurderer chefanalytiker Ric Spooner fra CMC Markets i Sydney over for Bloomberg News.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster torsdag morgen 49,75 dollar mod 49,80 dollar onsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 48,95 dollar mod 48,80 dollar onsdag eftermiddag.

Guld står til mindre korrektion

På guldmarkedet er der støtte fra valutamarkedets svækkelse af den amerikanske dollar.

Svækkelsen af afregningsvalutaen giver en "spill-over" effekt på de dollarbaserede råvarer, mens udsigterne for renteniveauet samtidig har en stor effekt på prissætningen.

Torsdag morgen koster en ounce guld 1215 dollar mod 1209 dollar onsdag eftermiddag.

På kobbermarkedet evalueres den vestlige verdens økonomiske samarbejdsorganisation OECDs ny udgave af rapporten World Economic Outlook. I rapporten nedjusteres vækstprognosen for USA og Japan i år, mens der advares om, at den globale økonomi er på vej ind i en selvopfyldende »lav-vækst fælde«.

Et ton kobber koster torsdag morgen 4560 dollar mod 4557 dollar onsdag eftermiddag.