Råvarer: Oliepriserne holder niveau lige under 50 dollar pr. tønde

Olieprisstigningerne er igen taget til, og niveauet lige under 50 dollar per tønde fastholdes fredag morgen.

Foto: SERGEI KARPUKHIN.
Læs mere
Fold sammen

En byge af overskrifter om Nigerias olieindustri har øget bekymringerne om landets leverancer, mens en vending i de seneste dages tendens til en styrkelse af dollar samtidig presser priserne op.

- Dollaren har mistet lidt damp efter at være steget tidligere, og oliemarkedet svarer kontant på det. Markedet vil nok finde sig til rette omkring det her niveau i den nærmeste fremtid, vurderer chefstrateg Gary Cunningham fra Tradition Energy i Connecticut over for Bloomberg News.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 49,25 dollar mod 47,60 dollar torsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 48,80 dollar mod 47,00 dollar torsdag eftermiddag.

På guldmarkedet har investorerne vendt blikket mod meldinger fra den amerikanske centralbank om pengepolitikken. Indikationer om en renteforhøjelse fik guld til at dykke markant onsdag, mens torsdag bød på et rekyl på den lavere prissætning.

- Guld tog mod hovedparten af udsalget. Råvarepriserne er svagere over hele linjen, da den stærkere dollar vejer på investortilliden, vurderer Australia & New Zealand Banking Group i et notat fredag ifølge Bloomberg News.

Fredag morgen koster en ounce guld 1256 dollar mod 1248 dollar torsdag eftermiddag.

Industrimetallerne har også bundet i torsdagens marked, og et rekyl på baggrund af blandt andet en stabiliseret dollar har sat ind.

Et ton kobber koster fredag morgen 4556 dollar mod 4548 dollar torsdag eftermiddag.