QUIZ: Hvor meget ved du om »Star Wars«-universet?

Disney har annonceret, at der kommer yderligere tre »Star Wars«-film og en tv-serie.

Foto: VINCENT JANNINK. Arkivfoto.
Læs mere
Fold sammen

»Star Wars«-universet har i årtier tiltrukket millioner af fans verden over. Nu har Disney, som ejer rettighederne til »Star Wars«, sagt, at der kommer yderligere tre spillefilm og en tv-serie.

Her kan du teste dig selv i din viden om »Star Wars«-universet.

 

1. Luke Skywalker er en gennemgående karakter i mange af "Star Wars"-filmene. Hvad hedder hans biologiske forældre?

a: Owen og Beru Lars.

b: Anakin Skywalker og Padmé Amidala.

c: Anakin Skywalker og Leia Organa.

d: Jar Jar Binks og Jabba the Hutt.

 

2. Hvem sagde de famøse ord, »I find your lack of faith disturbing«?

a: Darth Vader.

b: Han Solo.

c: Boba Fett.

d: Prinsesse Leia.

3. Da Anakin Skywalker bliver til Darth Vader i Episode 3, hvilken skuespiller er da inde bag Darth Vaders maske?

a: Mark Hamill.

b: Ray Park.

c: Hayden Christensen.

d: Ewan McGregor.

 

4. Hvad hedder Han Solos luftskib?

a: Tusindårsfalken.

b: Dødsstjernen.

c: Blokadeløberen.

d: Naboos Royale Luftskib.

 

5. Hvad er Han Solos profession i de film, hvor han medvirker?

a: Løjtnant i Imperiets flåde.

b: Dusørjæger.

c: Smugler.

d: Mekaniker.

 

6. Hvad hedder Samuel L. Jacksons karakter i »Star Wars«-filmene?

a: Qui Gon-Jinn.

b: Grev Dooku.

c: Lando Calrissian.

d: Mace Windu.

7. Mester Yodas særegne talemåde er elsket blandt »Star Wars«-fans. Hvem lagde stemme til den grønne jedimester?

a: Max von Sydow.

b: Frank Oz.

c: George Lucas.

d: Ian McDiarmid.

 

8. Hvis dna bliver brugt til at skabe klonhæren?

a: Grev Dooku.

b: Jango Fett.

c: Anakin Skywalker.

d: Darth Maul.

 

9. Hvilken sætning bliver i filmene sagt af både Luke Skywalker, Han Solo, C-3PO, Obi-Wan Kenobi, Anakin Skywalker og Prinsesse Leia?

a: »Jeg har en dårlig følelse omkring dette«.

b: »Det er en fælde«.

c: »Lad wookien vinde«.

d: »Vi er her for at redde dig«.

 

10. Det første jeditempel ligger på en planet, hvor Luke Skywalker også har tilbragt mange år af sit liv. Hvad hedder planeten?

a: Naboo.

b: Tatooine.

c: Ahch-To.

d: Kashyyyk.

 

Svar: 1: b. 2: a. 3: c. 4: a. 5: c. 6: d. 7: b. 8: b. 9: a. 10: c.

/ritzau/