Pundet svækket af sænkede inflationsudsigter

Det britiske pund er kommet i modvind i torsdagens handel, efter at Bank of England har sænket såvel vækst- som inflationsudsigter, og i øvrigt indikerer varsomhed i forhold til renteforhøjelser.

Foto: TOBY MELVILLE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efterfølgende er pundet blevet svækket til 0,7115 pund per euro fra et niveau på 0,7063 pund umiddelbart før offentliggørelsen af de nye forventninger. Over for den danske valuta er pundet svækket til 10,48 kr. fra 10,56 kr. før kl. 13, da nyhederne blev offentliggjort.

Bank of England venter nu en vækst i det britiske bruttonationalprodukt (BNP) på 2,7 pct. i år, 2,5 pct. næste år og 2,7 pct. i 2017. Tidligere ventedes en vækst i år på 2,8 pct. og til næste år på 2,6 pct.

I forhold til inflationen noteret banken, at den ventes at tiltage de kommende måneder, men at det nu ventes at ske i et mindre hurtigt tempo en forudset i august. Banken venter nu, at inflationen først vil komme over 1 pct. i løbet af andet halvår næste år.

Hos Danske bank vurderer analytiker Mikael Olai Milhøj, at inflationsrapporten var på linje med forventningen. De justerede udsigter for inflationen kan ændre på timingen for, hvornår Bank of England begynder at hæve renten.

- Vi forventer stadig, at den britiske centralbank kan komme på banen allerede i 1. kvartal næste år, mest sandsynligt til februar, men risikoen er, at de først kommer i 2. kvartal. Efter dagens møde er den sandsynlighed steget, i vores øjne, skriver Mikael Olai Milhøj i en kommentar.