Pund styrkes efter positive brexit-tegn fra EU-topmøde

Det britiske pund styrkes fredag over for euro, efter at anden dag af EU-topmødet bød på forsonende tegn fra både EU og fra Storbritannien, som begge udtrykte sig mere positivt om vejen til en Brexit-aftale.

Theresa May ved dagens EU-møde i Bruxelles. Fold sammen
Læs mere
Foto: JULIEN WARNAND
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fredag ved 13-tiden koster euro 0,8960 pund mod 0,8977 pund torsdag.

Ifølge Bloomberg News styrkedes pundet, da den britiske premierminister Theresa May udtalte, at de to forhandlingsparter var "inden for rækkevidde" af en aftale for borgernes rettigheder.

Tidligere på dagen opfordrede den tyske kansler Angela Merkel ligeledes de europæiske parter til samarbejde med Storbritannien, så forhandlingerne kan bevæge sig fremad og handle om handel i december.

»Markederne er mere håbefulde omkring, at forhandlingerne vil forløbe på en måde, så det ender med en aftale til sidst,« siger Thu Lan Nguyen, der er valutastrateg ved Commerzbank, til Bloomberg News og peger på, at

»Selv om Theresa Mays udtalelser støtter bevægelsen mod en aftale, er det afgørende, hvad der kommer ud fra Bruxelles.«

Pundet har efter de positive brexit-tegn ligeledes genvundet noget af det tabte over for den amerikanske dollar. Fredag nåede pund det laveste niveau i to uger på 1,3091 dollar, mens det ved 13-tiden er styrket til 1,3172 dollar.

Det skyldtes ifølge Reuters en kombination af dårlige data fra Storbritannien samt kommentarer fra medlemmer af den britiske centralbank, Bank of England, om, at markedet kan tolkes som dueagtigt.

Baseret på futures-priser estimerer Bloomberg News sandsynligheden for en renteforhøjelse til 83,5 pct. mod 82,7 pct. ved næste rentemøde i Bank of England 2. november, hvilket vil være den første renteforhøjelse i ti år.