Provision - ja tak

Supersælgere. Hvad er bedst - provision eller ej? CleanExpert har gode erfaringer med provisionsløn.

Salgsvirksomheden CleanExpert har i øjeblikket tre telesælgere ansat på ren provision. De arbejder oftest hjemmefra og har forskellige provisionskontakter, alt afhængig af om de selv eller CleanExpert betaler telefonregningen.

- Det giver mere værdi på bundlinjen. Vi tiltrækker sælgere med et helt bestemt drive og konkurrenceånd, som betyder at jeg altid kan regne med et godt salg, siger Morten Nielsen som er Key Account Manager.

Tidligere har virksomheden haft sælgere på en løn, som var halvt fast og halvt resultatbaseret. Men ifølge Morten Nielsen kan det bedre betale sig at lade lønnen afhænge helt af indsatsen.

- Vi er da løbet ind i problemet med oversalg, hvor en sælger bevidst har solgt alt for meget til en kunde, som naturligvis ikke kom igen. Jeg starter derfor med at fortælle sælgerne, at det ikke kun er kvantiteten, som giver penge på sigt, fortæller han.

Alligevel er han ikke i tvivl om, at resultatløn er det mest optimale for virksomheden. Han kan bedre styre omkostningerne og sælgerne er langt mere villige til at gøre en indsats.

- Man kan se på USA, hvor provisionslønninger er meget mere udbredte. Deres virksomheder ligger ikke ligefrem på den lade sige, siger Morten Nielsen.