Producentprisernes stigningstakt i Kina dæmpes endnu engang

De kinesiske producentpriser fortsatte stigningerne i april, men tempoet er ligesom i marts ikke længere for opadgående. Det var ellers tilfældet siden vendingen i september sidste år, hvor den årelange nedadgående spiral endelig blev brudt.

Foto: Iris. Stockfoto: De kinesiske producentpriser fortsatte stigningerne i april, men tempoet er ligesom i marts ikke længere for opadgående. Det var ellers tilfældet siden vendingen i september sidste år, hvor den årelange nedadgående spiral endelig blev brudt.½
Læs mere
Fold sammen

Et lille plaster på såret er forbrugerpriserne, der stiger i en lidt højere takt end ventet, omend stigningstakten fortsat er langt fra den officielle målsætning.

Producentpriserne steg 6,4 pct. i april efter en stigning på 7,6 pct. i marts i henhold til data fra National Bureau of Statistics i Beijing torsdag morgen.

Analytikerne havde ifølge Bloomberg estimeret en stigning i februar på 6,7 pct.

Dataene afslører samtidig en stigning i forbrugerpriserne på 1,2 pct. på årsbasis, hvor måneden før viste en stigningstakt på 0,9 pct., mens økonomerne havde estimeret prisstigninger på 1,1 pct.