Priserne på sommerhuse er faldet drastisk

Der er krise på sommerhusmarkedet, hvor prisniveauet har oplevet et markant dyk.

Foto: Kristian Brasen. Over 40 procent at de sommerhuse, der er sat til salg, har været det i over et år.
Læs mere
Fold sammen

Priserne på danske sommerhuse halter markant efter på boligmarkedet. Her er prisen i gennemsnit 27 procent lavere, end før boligmarkedet brød sammen.

Det skriver Jyllands-Posten.

Resten af boligmarkedet er ellers ifølge avisen begyndt at se bedre ud, især omkring de store byer. Priserne på parcelhuse og rækkehuse steg i 2014 svagt i over halvdelen af de danske kommuner, og priser på ejerlejligheder i både Aarhus og København steg hurtigt.

Den tendens er dog ikke fulgt med over i sommerhusmarkedet, hvor der på trods af flere handler i det forgangne år har været et prisfald i det meste af landet, og udbuddet af sommerhuse til salg er tre gange så højt som før boligkrisen.

»Der er grund til bekymring på fritidshusmarkedet. Priserne er faldet meget, men vi kan komme til at vente på en vending. Fremgang på markedet for helårshuse smitter af på sommerhusene med en vis forsinkelse,« siger boligøkonom Joachim Borg Kristensen, Nykredit, til Jyllands-Posten.

Over 40 procent at de sommerhuse, der er sat til salg, har været det i over et år, og selv om nogle huse sælges på få måneder, så er andre til salg i syv og otte år, fordi sommerhusejerne er ikke sænker priserne og hellere vil leje deres sommerbolig ud, mens de venter på bedre tider.

I fjor blev der handlet otte procent flere sommerhuse, og Nykredit venter en yderligere stigning i antallet af handler i 2015. Hverken Nykredit, Realkredit Danmark eller Nordea Kredit tør dog tro på nogen klar vending i priserne i år, oplyser Jyllands-Posten.