Pressenævnet kritiserer Berlingske

Nævnet kritiserer Berlingske Business for at bringe udokumenterede beskyldninger mod metroselskaberne, Copenhagen Metro Team og Salini Impregilo uden, at selskaberne gives mulighed for at udtale sig.

Business.dk beskrev i september måned, at fagforeningen 3F havde politianmeldt nogle entreprenører, der arbejdede på metrobyggeriet i København og på letbanen i Århus, for organiseret, international narkotikahandel.

Der var tale om andre entreprenører end Copenhagen Metro Team (CMT) og Salini.

I artiklen “Metroentreprenør anmeldt for narkosmugling og hvidvask” beskrev Berlingske, hvordan der angiveligt skulle være leveret “hvidt pulver” (narkotika) på byggepladser i stedet for reservedele.

I artiklen beskrives det også, hvordan Salini i 2010 vandt licitationen og retten til at bygge Cityringen i København, mens et andet selskab skulle stå for at levere tog og lægge skinner.

Salini ejer hovedparten af selskabet Copenhagen Metro Team (CMT), der har ansvaret for anlægsarbejdet. Et andet selskab har ansvaret for togene og sporanlæg (togsystementreprisen).

Længere nede i artiklen fremgår følgende sætning:

“For at gøre sagen yderligere kompliceret, så er der to italienske underleverandører til de førnævnte italienske selskaber, der menes at være ræven i hønsegården. Det drejer sig om to selskaber med navnene New World Construction og Nicofer.”

Salini og CMT har klaget til Pressenævnet, da de mener, at Berlingskes omtale giver indtryk af, at de er del af organiseret narkotikahandel.

Pressenævnet kritiserer Berlingske for ikke at give Salini mulighed for at udtale sig.

CMT og Salini har afvist enhver sammenhæng mellem selskaberne og kriminel aktivitet. Denne sammenhæng er tillige udokumenteret.

Det bemærkes, at både Københavns Politi og Østjyllands Politi efterfølgende har henlagt sagerne, hvor der var indgivet politianmeldelse mod andre selskaber end CMT og Salini.

Pressenævnet har pålagt os at bringe ovennævnte meddelelse. Hele kendelsen fra Pressenævnet kan læses på: pressenaevnet.dk”