Pres på skatteministeren, tyggegummikongens lange farvel og LO-formandens udrensning

Foto: Torkil Adsersen.
Læs mere
Fold sammen

Godmorgen på en meget mild november-dag.

Nu skal skatteminister Karsten Lauritzen (V) igen svare for sig. Han har markedsført sig selv som skatteminister med fokus på retssikkerhed, men sætter han handling bag ordene?  Fra flere sider opfordres han til at genindføre virksomheders ret til dækning af omkostninger ved retssager mod Skat, den såkaldte omkostningsgodtgørelse. Herlev-virksomheden Paranova risikerer eksempelvis ikke at have råd til at føre en sag i landsretten, selv om virksomheden har vundet over Skat i Landsskatteretten.

Husker du Dandy, der kvikker bestandig? Tyggegummimærket er forlængst på andre hænder, men tyggegummi-imperiet i Vejle lever videre - bl.a. som Gumlink og Fertin Pharma. Den mangeårige chef, Holger Bagger-Sørensen, er i gang med at give tyggegummi-opskrifterne videre til sønnerne. Læs om generationsskiftet her.

Man kommer ikke uden om lange flyrejser i en globaliseret verden, og uanset hvor smarte flyene bliver, vil disse lange stræk i over 10 kilometers højde for de fleste altid være forbundet med et eller andet ubehag. Journalist Michael Korsgaard var for nylig i Sydkorea og brugte lejligheden til at teste forskellige gode råd til, hvordan man bedst kommer igennem en marathon-flytur.

Blev du også overrasket over den nye LO-formand Lizette Risgaards brutale udrensning i LO-ledelsen forleden? Magasinredaktør Claus Skovhus forklarer i sin blog, hvorfor det skete.

I dag kommer Ryanair med regnskab for 1. halvår. Se, hvad der ellers foregår i dag.

God fornøjelse.

Anders Rostgaard, dagens onlineansvarlige