Populær tøjforretning vil på børsen: »Vi skal have krudt«

Her er de vigtigste ting, du skal vide, før du starter din dag. Vi læser erhvervsnyhederne og tjekker aktiekurserne, før du står op, så du kun behøver at læse én artikel fra morgenstunden for at været helt opdateret.

Hermann Haraldsson, adm. direktør i online salgsvirksomheden Boozt, fotograferet til BM Business. Fold sammen
Læs mere
Foto: Emil Hougaard

Bonjour à tous,

Frankrig har fået en ny præsident. Og markederne er glade for ham. Dagens nyhedsoverblik fortæller hvorfor.

Men først skal vi til historien om en skandinavisk tøjkomet, som nu vil indtage børsen.

1
Boozt på børsen

Den svenske online-tøjforretning Boozt.com skal på børsen. Og det vil allerede ske i løbet af de kommende to måneder, fortæller direktøren til Børsen.

På ledelsesgangene har Boozt.com angiveligt diskuteret at lade sig børsnotere i København, men i sidste ende faldt valget på Sverige og børsen i Stockholm.

Boozt.com er i øjeblikket ejet af to venturefonde: danske Sunstone og svenske Verdane Capital.

Efterhånden som Boozt.com er ved at vokse til sig Skandinaviens største spiller på markedet for online-tøjhandel, skal der flere penge i kassen. Børsnoteringen kan ende med at have en markedsværdi på mere end 3 milliarder kroner, erfarer Børsen.

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag.

- eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

2
Macron vinder - Markederne kan ånde lettet op

Markederne var aldrig for alvor i tvivl: Deres store, franske frygt - den EU-skeptiske Marine Le Pen - ville ikke vinde det franske præsidentvalg.

Og i går blev det så bekræftet: Emmanuel Macron er den kommende franske præsident. Usikkerheden er nu helt forsvundet, og det vil bane vejen for et stort aktieafkast det kommende år, forventer Nordea.

»Den politiske modvind til det europæiske aktiemarked er fjernet og erstattet af klar forårssol. Vi forventer, at det europæiske aktiemarked vil give et afkast på i størrelsesordenen 5-10 pct. over de kommende 12 måneder,« skriver Morten Hessner, seniorstrateg i Nordea.

Hos Business Live vil vi dagen igennem følge, hvordan de danske og udenlandske markeder reagerer på de franske nyheder.

Læs en analyse af de fire vigtigste konklusioner fra det franske valg her.

Business anbefaler:

3
Grønne biler kan snart overhale benzin

Tag et godt kig på din firhjulede benzinsluger. Om få år kan den være et særsyn. I løbet af ganske få år vil de fleste nye biler, som bliver sendt ud på verdens veje være hybridbiler eller elbiler.

Det forventer verdens største kapitalforvalter, Blackrock, som har sendt en dugfrisk rapport til Berlingske Business.

Ifølge Blackrock vil der ikke gå længe før de store bilmærker, vi alle kender, vil indlede en kompromisløs satsning på eldrevne biler. Og det vil for alvor sætte gang i markedet.

Danmark lader dog vente på sig. Ifølge Energikommissionens seneste rapport vil elbiler udgøre 12 procent af salget af nye biler i 2025.

4
Nu bliver det snart afgjort - stiger din mobilregning?

I denne uge vil mange danskere få besked om, at deres mobilregning bliver dyrere. EU har sørget for, at alle borgere kan få gratis roaming i hele Europa. Men til gengæld vil mobilselskaberne hæve prisen på det almindelige abonnement for at kompensere, skriver Jyllands-Posten.

Deadline for ændringerne er 15. maj. Indtil videre har kun TDC meldt ud, at alle mobilabonnementer hos Yousee, Telmore og Fullrate bliver 10-20 kr. dyrere.

Hvis dit selskab hæver prisen, har du ret straks at opsige abonnementet. Dermed kan du lynhurtigt skifte til et billigere abonnement.

Det sker i dag

  • For det første skal vi holde øje med markedernes reaktion oven på Macrons sejr.
  • Kl. 11 kommer SAS med nye trafiktal. Vi skal se, om de kan følge med Norwegians store vækst.
  • Lidt tidligere kommer der nye tal fra den danske turistbranche om overnatninger og udlejning af sommerhuse.
  • EU's handelskommissær Cecilia Malmström besøger i dag og i morgen Mexico. Her skal hun holde møder om en opdatering af handelsaftalen mellem EU og Mexico.

Det sker på markederne

De asiatiske markeder reagerer positivt på Macrons franske valgsejr. Der er overvejende plusser at spore:

  • Nikkei Tokyo: 2,2 pct.
  • Hang Seng i Hong Kong: 0,4 pct.
  • Shanghai: -1,0 pct.