Politisk flertal for eksportpakke

En række initiativer skal løfte den pressede danske eksport ud af krisen.

Den danske eksport skal sparkes i gang og gerne ud på nye markeder. Det fremgår af et forslag fra Venstre, der får bred opbakning fra både Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet.

Det skriver epn.dk.

Eksportpakken består af tre elementer, hvor virksomhederne skal hjælpes med eksportfremstød: Finansiering, præsentation af produkter og etablering på nye markeder.

- Der er akut behov for hjælp nu, hvor krisen har slået bunden ud af dansk eksport og af virksomhederne. Timingen er bedre end for et halvt år siden, for der er så småt optimisme i markedet, mens virksomhederne for et halvt år siden ikke turde gå i gang. Måske kan vi være med til at kickstarte dansk eksport med disse tiltag, siger erhvervsordfører Jacob Jensen (V), som lægger vægt på, at forslagene fra begyndelsen er beregnet, så de er mere eller mindre omkostningsneutrale for staten.

Erhvervsordfører Colette Brix, Dansk Folkeparti oplyser, at partiet vil støtte forslagene i Folketinget. Det gælder især forslaget om konkret at støtte virksomhedernes eksportfremstød:

- Virksomhederne har brug for ordningen for at komme ud på de nye markeder, ellers kommer de ikke derud. Der skal ske noget her, og det er også noget, der har været efterlyst igennem lang tid, siger hun.

- mja