Politisk angreb på forsikringspriserne

Både Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne og Venstre ser gerne nye tiltag, der øger konkurrencen på forsikringsområdet for at imødegå de lavere erstatningsudbetalinger til danskerne.

De voldsomme skybrud over landet i 2011 gav voldsomme prisstigninger på forsikringer. Og de er forblevet på et højt niveau lige siden. Foto: Brian Bergmann Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det går den helt forkerte vej, når danskerne får mindre og mindre ud af deres forsikringer i form af erstatningsudbetalinger. Det er den entydige melding fra de største partier i Folketinget.

Hos Venstre er forbrugerordfører Jan E. Pedersen klar til at »se fordomsfrit på forslag fra ministeren«:

»Det vil formentlig hjælpe på konkurrencen, hvis prisgennemsigtigheden bliver bedre – men prisen er ikke det eneste, der betyder noget. Det er mindst lige så vigtigt, at forsikringsselskaberne udbetaler hurtigt og uden brok, når man har været ude for en forsikringsbegivenhed. Hvis man har gode erfaringer med sit nuværende selskab, skal der meget til, før man skifter. Jeg vil opfordre danskerne til at kontakte deres forsikringsselskab og true med at skifte forsikringsselskab, hvis præmien ikke falder.«

Hos Dansk Folkeparti kalder forbrugerordfører Mette Hjermind Dencker udviklingen for helt utilstedelig, fordi den teknologiske udvikling i stedet burde komme forbrugerne til gavn økonomisk med billigere forsikringer.

»Det er klart, at vi skal se på mulighederne for at sikre bedre gennemsigtighed på området, og så skal vi også se på, hvad vi yderligere kan gøre for at sikre mobilitet på området.«

Også Socialdemokraternes forbrugerordfører Anne Sina mener, at det er en ærgerlig udvikling. Hun vil nu gå sammen med branchen for at se på eventuelle løsningsmuligheder:

»Jeg har ikke nogen konkrete forslag til initiativer her og nu, men vi må sammen med branchen prøve at se på, hvad vi kan gøre for at sikre gennemsigtigheden for forbrugeren, så det gør det nemmere for forbrugeren at få et overblik over sine behov og over sine forsikringer – også med henblik på at gøre det endnu nemmere at skifte fra et selskab til et andet,« siger Anne Sina.

Hos brancheorganisationen Forsikring og Pension, der organiserer skadesforsikringsselskaberne, mener underdirektør Hans Reymann Carlsen, at konkurrencen er god nok:

»Jeg kan ikke vurdere, om konkurrence-situationen har betydet noget for udviklingen i 2014. Vores billede er, at der er en effektiv konkurrence på forsikringsområdet. Selskaberne oplever, at de skal kæmpe fra dør til dør for at bevare deres markedsandel.«

Brancheorganisationen står også sammen med Forbrugerrådet bag tiltaget Forsikringsguiden, som netop er blevet fornyet for at give en øget gennemsigtighed på markedet.

Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) var ikke til at træffe i sidste uge for en kommentar.