Pinds dyre overvågning, Mærsks oliefrygt og pensionsselskaber på aktiejagt

Justitsminister Søren Pinds forslag om overvågning af al internettrafik i Danmark møder heftig kritik i erhvervslivet. Foto: Henning Bagger Fold sammen
Læs mere

Venstre-regeringen vil overvåge al internettrafik i Danmark. Det vil koste omkring en milliard kroner at etablere – en regning, der sendes til erhvervslivet, som skummer af raseri og slår fast, at det vil gå ud over investeringerne i udbygning af mobil- og internetdækningen i Danmark og ramme Danmark på konkurrenceevnen.

En række af landets største pensionsselskaber har siden nytår købt op af aktier. Og ingen af de selskaber, Berlingske har talt med, er blevet skræmt af den voldsomme uro til at ændre deres syn på aktiernes kurs for resten af året. Der er flere muligheder for køb på et aktiemarked som nu, end der er ulykker, hvis man er en langsigtet investor, lyder det fra nogle af pensionsselskaberne.

Selv om Mærsks olieforretning allerede har fået en kæmpe mavepuster i 2015, så kan der komme flere næste år. Det er nemlig langt-fra sikkert, at olieprisen har nået bunden, vurderer Jakob Thomasen, adm. direktør i Maersk Oil.

En hektisk regnskabsuge bliver sejlet i havn af rederiet DFDS. Læs i øvrigt Business-kalenderen.

Med ønsket om en god dag

Jesper Woldenhof

Jourhavende, Business.dk