Pensionskasser investerer milliarder i infrastruktur

Fonden vil have fokus på investeringer i energiinfrastruktur som biomassefyrede kraftværker, el-transmissionsnet samt onshore og offshore vindkraft.

Lægernes Pensionskasse, Pædagogernes Pensionskasse, JØP og DIP er gået sammen om et investere 3,1 mia. kr. i en ny infrastrukturfond, der blandt andet vil investere i onshore og offshore vindkraft. Fold sammen
Læs mere
Foto: Malte Kristiansen

Lægernes Pensionskasse, Pædagogernes Pensionskasse, JØP og DIP er gået sammen om et investere 3,1 mia. kr. i en ny infrastrukturfond, der forvaltes af Copenhagen Infrastructure Patners.

Det fremgår af meddelelser de fire pensionskasser og Copenhagen Infrastructure Partners.

Ifølge sidstnævnte har otte institutionelle investorer tilsammen givet tilsagn om at investere cirka 8 mia. kr. i den nye fond. Foruden førnævnte fire pensionskasser er der tale om Nordea, Nykredit, PFA og PensionDanmark.

Fonden vil have fokus på investeringer i energiinfrastruktur som biomassefyrede kraftværker, el-transmissionsnet samt onshore og offshore vindkraft, fremgår det.

- Afkastet på denne type aktiver er ofte reguleret eller baseret på lange kontrakter, hvilket gør afkastet mere stabilt og relativt uafhængig af den generelle markedsudvikling. Det er netop i dette område, vi har specialiseret os, og vi er glade for, at vi har kunnet samle så bred en kreds af institutionelle investorer, udtaler Christian Skakkebæk, partner i Copenhagen Infrastructure Partners, i en meddelelse.

Copenhagen Infrastructure Partners forventer et samlet tilsagn til fonden på 10-12 mia. kr. Fonden er en 20-årig ”buy-and-hold” fond, der som udgangspunkt ventes at beholde investeringerne igennem hele fondens levetid.