Pensionskasser investerer milliarder i infrastruktur

Fonden vil have fokus på investeringer i energiinfrastruktur som biomassefyrede kraftværker, el-transmissionsnet samt onshore og offshore vindkraft.

Lægernes Pensionskasse, Pædagogernes Pensionskasse, JØP og DIP er gået sammen om et investere 3,1 mia. kr. i en ny infrastrukturfond, der blandt andet vil investere i onshore og offshore vindkraft. Fold sammen
Læs mere
Foto: Malte Kristiansen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lægernes Pensionskasse, Pædagogernes Pensionskasse, JØP og DIP er gået sammen om et investere 3,1 mia. kr. i en ny infrastrukturfond, der forvaltes af Copenhagen Infrastructure Patners.

Det fremgår af meddelelser de fire pensionskasser og Copenhagen Infrastructure Partners.

Ifølge sidstnævnte har otte institutionelle investorer tilsammen givet tilsagn om at investere cirka 8 mia. kr. i den nye fond. Foruden førnævnte fire pensionskasser er der tale om Nordea, Nykredit, PFA og PensionDanmark.

Fonden vil have fokus på investeringer i energiinfrastruktur som biomassefyrede kraftværker, el-transmissionsnet samt onshore og offshore vindkraft, fremgår det.

- Afkastet på denne type aktiver er ofte reguleret eller baseret på lange kontrakter, hvilket gør afkastet mere stabilt og relativt uafhængig af den generelle markedsudvikling. Det er netop i dette område, vi har specialiseret os, og vi er glade for, at vi har kunnet samle så bred en kreds af institutionelle investorer, udtaler Christian Skakkebæk, partner i Copenhagen Infrastructure Partners, i en meddelelse.

Copenhagen Infrastructure Partners forventer et samlet tilsagn til fonden på 10-12 mia. kr. Fonden er en 20-årig ”buy-and-hold” fond, der som udgangspunkt ventes at beholde investeringerne igennem hele fondens levetid.