Partier kræver handling fra minister i sag om momsopkrævning

RB PLUS KL frygter årelang nedgang i velfærden- - ARKIVFOTO 2013 af Renè Christensen, DF- - Se RB 21/10 2015 18.36. Torsdag skal Folketinget behandle et forslag fra regeringen, der varsler årelang kommunal nulvækst. KL opfordrer Folketingets velfærdspartier til at vågne op. (Foto: Claus Bech/Scanpix 2015) Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I næsten et år har Skat undladt at bruge en ny momslov, der skulle gøre det lettere for styrelsen at inddrive moms fra udenlandske webbutikker. Således er statskassen gået glip af over en halv milliard kroner, vurderer Dansk Erhverv.

Og det er en kæmpeudfordring, som skatte­ministeren bør tage meget alvorligt, siger Dansk Folkepartis finansordfører, René Christensen:

»Ministeren bør i virkeligheden ikke holde øje med, om Skat gør det, de skal. Men når Skat ikke magter opgaven, så ender det på ministerens bord.«

Han peger på, at selv om der for tiden er fokus på svindel med udbytteskat for 14 milliarder kroner, skal Skat prioritere at få den anslåede halve milliard kroner hjem i moms fra udenlandske virksomheder.

»Selvfølgelig skal Skat prioritere at få de penge hjem. Hele vores velfærdssamfund og fællesskab bygger på, at Skat får krævet penge ind. En halv milliard kroner er mange penge for det danske velfærdssamfund,« siger René Christensen. Han understreger, at sagen om momsinddrivelse blot er endnu et eksempel på, at arbejdsgangene tilsyneladende ikke fungerer i Skat.

Ministerens eget forslag

Samme melding lyder fra Socialdemokratiets skatteordfører, Jesper Petersen, der understreger, at ansvaret i sidste ende ligger hos skatteministeren.

»Det er ham selv, der har ført et lovforslag igennem, hvor det var vigtigt, at Skat fik mulighed for at udføre momskontrol med webbutikker,« siger Jesper Petersen (S).

Han vil tage sagen videre i Skatteudvalget og bede skatteministeren forholde sig til, hvorfor Skat ikke har benyttet sig af loven.

Enhedslisten vil også stille spørgsmål til, hvorfor Skat har forsømt at anvende reglen til inddrivelse af moms, siger Enhedslistens skatte­ordfører Rune Lund (EL).

»Skat skal selvfølgelig inddrage momskroner og anvende de regler, der er til rådighed. Det er i sidste ende skatteministeren, som har ansvaret for det,« påpeger Rune Lund.

Berlingske har forsøgt at indhente en kommentar fra skatteminister Karsten Lauritzen (V), men han er i ølge ministeriets pressetjeneste gået på juleferie.