Parcelhuse sælges stadig hurtigere

Parcelhuse sælges hurtigere modsat ejerlejligheder, hvor salgstiden fortsætter med at stige. I København stiger prisen til gengæld på ejerlejligheder.

Blik over Damhusengen. Parcelhuse sælges hurtigere end ejerlejligheder. Fold sammen
Læs mere
Foto: Anne Bæk

Alt imens salgstiden for ejerlejligheder fortsætter med at stige, går det markant hurtigere med at sælge parcelhuse.

Det skriver Jyllands-Posten.

Avisen henviser til tal fra Boligsidens seneste markedsindeks, der viser, at salgstiderne sammenlignet med 2015 på landsplan er faldet med 25 procent. Det er dog ikke alle steder, salgstiderne falder. I København – hvor boliger stadig sælges hurtigst – stiger salgstiden, og det er der en god forklaring på.

»København var det første sted, man mærkede effekterne af rentefaldet i 2015. Her var salgstiden i 2015 allerede faldet til de 75 dage. Men huspriserne stiger ikke længere så meget i København og omegn, og prissætter man sin bolig for højt, får det negative konsekvenser for salgstiden,« siger kommunikationsdirektør for Boligsiden Birgit Daetz.

Til gengæld kan københavnerne glæde sig over, at prisen på ejerlejligheder efter sløje takter på det seneste er steget de seneste to måneder:

Således er en gennemsnitlig ejerlejlighed på 80 kvadratmeter i København blevet 56.270 kroner mere værd.

Prisudviklingen hænger ifølge eksperter blandt andet sammen med rentefald.

I vismandsrapporten, som Det Økonomiske Råd offentliggjorde i sidste uge, fremgår det, at netop det meget lave renteniveau kan være med til at skabe en boble på boligmarkedet, der kan udløse en meget ubehagelig nedtur, når den brister.

Det hurtigere salg af huse er især et fænomen på Bornholm. På ferieøen er salgstiden ifølge Jyllands-Posten faldet med 67 procent på fire år.

På Fyn, i Sydjylland og i Vest- og Sydsjælland er faldet i salgstid på mere end 25 pct. Her er den gennemsnitlige salgstid faldet med cirka 60 dage på de fem år.

I Danmark tager det i dag i gennemsnit 150 dage at sælge en villa eller et rækkehus.