Pandora-rigmand sparker milliardærer på porten: »Det var magtpåliggende for de nye investorer, at det ikke var sådan noget milliardærklub-pis«

Her er de 5 vigtigste ting, du skal vide, før du begynder din dag. Vi læser erhvervsnyhederne og tjekker aktiekurserne, før du står op, så du kun behøver at læse én artikel fra morgenstunden for at været helt opdateret.

Rene Sindlev er en af de to, som stod for Pandoras succesfulde amerikanske selskab. Han blev milliardær på Pandora. Fold sammen
Læs mere
Foto: David Leth Williams

Godmorgen

Sædvanen tro bringer vi dig et dugfriskt morgenoverblik over dagens vigtigste erhvervsnyheder. Vi lægger ud i den mere kuriøse afdeling, hvor det skal være slut med »milliardærklub-pis« i biotekselskabet Dangrit. Vi kommer også forbi nye tal for omsætningen på de danske restauranter, der er stærkt stigende, en rentemeddelese fra Federal Reserve, Danmarks mest upopulære selskaber og til sidst et nyt, stærkt regnskab fra Facebook.

Lad os komme i gang:

Pandora-rigmand sparker milliardærklub på porten: »Det var magtpåliggende for de nye investorer, at det ikke var sådan noget milliardærklub-pis«

Midt i afgørende forhandlinger om at der skal skydes op mod 55 millioner kroner, i det pressede biotekselskab, Dandrit, planlægger Pandora-milliardæren René Sindlev at tage den fulde kontrol i biotekselskabet.

Det skriver Børsen.

René Sindlev forklarer til Børsen, at der dog først skal ryddes op i ejerkredsen:

»Mark Szigethy er helt ude. Det var en betingelse fra mig. Og så er Ole Abildgaard blevet bedt om at holde sin mund og rent faktisk ikke have noget med Dandrit at gøre overhovedet. Han er aktionær nu med under 5 pct., så han ikke er synlig. Så der er blevet ryddet lidt op. Nu synes vi godt, vi vil have en seriøs tilgang til det, vi foretager os,« siger René Sindlev.

Mark Szigethy har ikke selv talt med René Sindlev, men budskabet er alligevel nået frem til det tidligere medlem af milliardærklubben, siger han til Børsen:

»Jeg har aldrig snakket med René Sindlev, men via min omgangskreds har han kommunikeret, at det var magtpåliggende for de nye investorer, at det ikke var sådan noget milliardærklub-pis, som fjerner fokus. Derfor valgte jeg at sælge mine aktier og træde ud af det hele. Jeg skal ikke være den, der holder noget tilbage,« siger børsmægleren.

Vi er trætte af Postnord og L’easy

PostNords krise slår nu fuldt igennem på virksomhedens omdømme.

Det statsejede postselskab indtager selskabet en bundplacering i en ny stor måling af 100 af Danmarks største selskabers image. Målingen er foretaget af konsulenthuset Caliber blandt 4800 danskere. Det skriver Finans.

»Det er super utilfredsstillende at ligge dernede. Det er noget, vi tager ret alvorligt, siger PostNords administrerende direktør, Peter Kjær Jensen, til Finans.

Helt i bunden finder vi også L’easy, Saxo Bank, KMD og DSB. Lego indtager listens førsteplads, efterfulgt af e-boks, Danfoss og Georg Jensen.

Se hele listen hos Finans.

Danske restauranter omsætter for mere end nogensinde før

Engang spiste vi danskere først og fremmest på restaurant, hvis vi skulle fejre noget særligt eller fri til en kæreste.

I dag spiser vi på restaurant, fordi vi er sultne. Og restaurantbranchen tjener kassen på, at vi er rykket ud af samtalekøkkenerne og ind i restauranterne. I 2016 omsatte danske restauranter for 41,9 milliarder kroner – mere end nogensinde før.

Læs historien på Business.dk.

Fed holder renten uændret

Onsdag var der rentemøde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, men der var ikke meget nyt at skrive hjem om fra Washington. Helt som ventet fastholdt centralbanken renten uændret og undlod at foretage store ændringer i den medfølgende rentemeddelelse:

»Flertallet af analytikere forventer, at den næste renteforhøjelse kommer på juni-mødet, hvilket også er priset med omkring 60 pct. sandsynlighed i markedet. Vi tror dog, at den amerikanske centralbank vil holde krudtet tørt lidt længere, da det i så fald ville indikere et renteforhøjelsestempo på fire om året, hvilket nok alligevel er lidt for meget for de fleste komitémedlemmer, ikke mindst efter de økonomiske nøgletal er begyndt at skuffe lidt, og inflationen fortsat er under 2 pct. målsætningen,« skriver Mikael Milhøj, der er Danske Banks senioranalytiker, i en kommentar.

Facebook fortsætter fremgangen - nærmer sig to millarder brugere

Facebook landede et overskud på lidt over 3 mia. dollar for første kvartal. Det fremgår af Facebooks regnskab, der blev fremlagt efter børstid onsdag. Resultatet svarer til 1,04 dollar per aktie efter en stigning på 76 pct., men ifølge selskabet betyder ændringer i opgørelsen, at analytikernes sammenligningstal ikke kan bruges. Omsætningen passerede 8,03 mia. dollar mod en forventning på 7,84 mia. dollar i årets tre første måneder. Det skriver Ritzau Finans.

Antallet af brugere på det sociale medie nærmer sig 2 mia. efter en vækst på 17 pct. i forhold til året før. Facebooks finansdirektør advarede i forbindelse med kvartalsregnskabet om, at væksten i selskabet vil aftage, blandt andet på grund af at antallet af reklamer i brugernes feeds ikke kan stige mere, da det vil gøre brugerne utilfredse.

Meldingen fik Facebook-aktien til at falde 2,4 pct. i eftermarkedet.

Det sker i dag

Der er masser af økonomiske nøgletal på vej torsdag, hvor Carsberg, Bavarian med flere også fremlægger regnskab for første kvartal. I Japan holder børserne lukket grundet helligdag.

  • kl 9.55: Tyskland: PMI samlet (endelig), april
  • kl 10.00: Eurozonen: PMI samlet (endelig), april
  • kl 10.00: Norge: Rentemeddelelse
  • kl 10.30: Storbritannien: PMI service, april
  • kl 11.00: Eurozonen: Detailsalg, marts
  • kl 14.30: USA: Nytilmeldte ledige, uge 17
  • kl 17.30: Eurozonen: ECB's Mario Draghi taler i Lausanne, Schweiz

Det sker på markederne

De asiatiske aktiemarkeder uden for Japan er på retræte torsdag, hvor stikord fra en dæmpet handelssession på Wall Street får investorerne til at træde varsomt, skriver Ritzau Finans. Shanghai Composite handles 0,1 pct. lavere, mens CSI 300-indekset falder marginalt, og Hang Seng-indekset på børsen i Hongkong viger 0,5 pct. Blandt de øvrige markeder ligger Taiwans Taiex-indeks med et plus på 0,1 pct., og Sydkoreas Kospi-indeks øger 0,7 pct., mens Singapores Strait Times falder 0,8 pct., og Sydnes ASX 200-indeks lukker dagen med et tab på 0,6 pct. De japanske finansmarkeder er lukket for Golden Week ferien.

De amerikanske aktiefutures ligger med stigninger på godt 0,1 pct. torsdag morgen.