På med striktrøjen – Socialdemokratiet vil indføre påbud om energibesparelser i det offentlige

Forud for et pressemøde om energiforsyningssituationen i Danmark har klimaminister Dan Jørgensen (S) sagt, der er nu er energisparekrav på vej til offentlige institutioner i Danmark.

 
Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) sagde onsdag i »Aftenshowet«, at regeringen ville påbyde offentlige institutioner at spare på energien. Video: DR Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) sagde onsdag, at S-regeringen vil indføre et påbudt sparekrav på energiforbruget målrettet institutioner i det offentlige.

Således sagde ministeren i DRs »Aftenshowet«, at det gjaldt »alle institutioner, der er offentlige, hvor vi uden at skulle lave lovgivning og uden at blande os i folks privatliv faktisk kan gøre en forskel«.

I Tyskland har man blandt andet sænket temperaturen til 19 grader på offentlige arbejdspladser med undtagelse af eksempelvis sundhedsfaciliteter.

For nylig har Energistyrelsen i Danmark foreslået noget lignende.

Fredag skal Dan Jørgensen også til Bruxelles og drøfte fem EU-forslag, der skal agere bolværk mod den voldsomme energikrise, hele kontinentet oplever. Tiltagene indebærer blandt andet sparetider og prisloft.

Dan Jørgensen sagde i »Aftenshowet«, at der ikke kommer påbud rettet mod private energibrugere, og at de specifikke påbud ville blive konkretiseret på torsdagens pressemøde.

Det afholdes klokken 14.00 i Eigtveds Pakhus i København. Her vil Dan Jørgensen være til stede sammen med erhvervsminister Simon Kollerup (S), skatteminister Jeppe Bruus (S) og direktør for Energistyrelsen, Kristoffer Böttzauw.

Berlingske har forsøgt at få en kommentar fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet, men det har ikke været muligt.