Overblik: Røde markeder, drømmelån og radiotavshed om B&O

Få overblik over fredagens vigtigste historier i erhvervslivet.

Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

God eftermiddag.

Aktiemarkeder i rødt

Det danske aktiemarked er blevet smittet let af den sure stemning verden over og ligger kl 12:15 til et lille fald på 0,06 procent. Dagens store samtaleemne på børsen er kinesiske Sparkle Roll Groups køb af af 13,1 procent af aktierne i B&O. Kineseren Qi Jianhon nu ejer 19 procent af virksomheden, men det er uklart, hvad næste skridt i kampen om B&O er. De andre store aktionærer i selskabet er fåmælte om situationen. Aktien er steget med godt otte procent i dag.

Drømmelån i dødedans

Så er det ved at være sidste chance for boligejere, som er interesserede i 2,5-procent lånet med afdrag. Hos alle de store realkreditselskaber ligger lånet og danser omkring kurs 100.

Bankdirektør: Op mod 3.000 landmænd har store økonomiske problemer

Næsten halvdelen af landets mælke- og svineproducenter er i store økonomiske problemer. Regeringens landbrugspakke og andre hjælpetiltag er ikke nok til at hive dem op af den økonomiske suppedas. Det mener direktør i Landbrugets Finansieringsbank, Jesper Lyhne.

Brug af skattely skal kigges efter i sømmene

Finanstilsynet har besluttet at gå ind i sagen om skattely via Panamaselskaber. Det siger tilsynets direktør, Jesper Berg, til branchemediet Finanswatch ($). Samtidig udvider den svenske finansinspektion undersøgelserne og inddrager endnu tre banker i sagen om Panama-lækagen.

DONG på charmeoffensiv

Ingen tid at spilde synes mantraet at være hos DONG Energy, der har sat fart på rejsen mod en børsnotering. Berlingske erfarer fra kilder med kendskab til børsprocessen, at DONG Energy har holdt flere møder, hvor analytikere og salgsfolk fra bankerne blev klædt på til at foretage de analyser, der ultimativt skal drive salget af aktier i DONG.

I sidste uge afholdte DONG såkaldte førbørsnoteringsmøder med en håndfuld af de allerstørste, institutionelle investorer i Danmark for at få de første indikationer på, hvilken pris de store pensionskasser kunne forestille sig at betale for en DONG-aktie.

Skandalen om Panama-papers ruller videre
Foto: CHRISTOPHER FURLONG.

De prominente navne fortsætter med at komme i fedtefadet verden over på grund af den gigantiske læk fra det panamanske advokatfirma, Mossack Fonseca, som har specialiseret sig i skattelykonstruktioner. Torsdag aften måtte Storbritanniens konservative premierminister, David Cameron, ifølge britiske The Guardian krybe til korset og indrømme, at han har draget fordel af sin fars fond, som var oprettet i skattely i Panama. Cameron solgte aktier for 31,500 pund, før han blev premierminister.

Kunder på solkysten stævner Nordea

Mens Nordea-topchef Casper von Koskull kæmper med at lægge låg på Panama-skandalen, angriber en stribe utilfredse kunder på den spanske solkyst banken. De mener, at Nordea har rådgivet dem ud i ulovlige skattemanøvrer. En advokat vurderer, at uanset hvad Nordea siger, så er det skattesnyd. Nordea afviser snyd med, at skat er en naturlig del af forretningen, skriver Børsen ($)

Den er helt galt med Nordeas Thorben Sander

... mener de på Kforum, hvor Nordeas chef for Private Banking får tørt på for sin optræden i DRs dokumentar om skattely i Panama. »En helt forældet og ikke-dialogisk krisestyring. Årets dårligste medieoptræden simpelthen,« lyder dommen.

God uge for Nordeas konkurrenter
Foto: Thomas Lekfeldt.

Blandt ugens absolutte vindere i big business er en topchef, som slet ikke har været fremme i medierne. Nykredits Michael Rasmussen. Læs mere i ugens op- og nedture.

De største danske virksomheder er en lukket klub

I dag sker det sjældent, at innovative danske virksomheder stryger til tops med skyhøje vækstrater og nye arbejdspladser til følge. Faktisk er de 100 største danske virksomheder en eksklusiv og lukket gruppe, og der er ikke mange, der bejler til den klub, viser en ny undersøgelse fra Væksthus Sjælland og Vækstfabrikkerne. For selv om iværksætterlysten spirer, er der langt mellem successerne.

Giganter lægger an til bud på Yahoo

USAs største telekoncern ventes at være interesseret i at overtage den trængte internetgigant, og så bliver det et farvel til topchefen.

Der er som altid gode grunde til at følge med på business.dk, hvor vi følger nyhederne i erhvervsdanmark tæt. Bl.a. fortæller kalenderen, at Boligsiden i dag kommer med nye tal for boligpriser og salgstider. Derudover kommer naturligvis alt det, vi ikke kan forudse, så stay tuned!

Anders Rostgaard, dagens onlineansvarlige, Jesper Woldenhof og Ritzau Finans