Overblik: Den lange vej til nye boligskatter

I dag modtager 80.000 boligejere en ny vurdering af deres bolig. De er udvalgt til at være prøvekaniner for det nye ejendomsvurderingssystem. Få overblikket over årevis med rod i boligskatten lige her.

Der har i årevis været store problemer med danskernes boligskat. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det nye ejendomsvurderingssystem har ladet vente på sig i årevis.

80.000 boligejere er udvalgt til at være prøvekaniner for at trykteste det nye ejendomsvurderingssystem. Det nye boligskattesystem var oprindeligt planlagt til at træde i kraft 1. januar 2021, men tidsplanerne faldt sammen, og tidspunktet er blevet udskudt til 2024.

Tre år længere må boligejerne altså vente, og dermed kommer der til at gå syv år, fra beslutningen om de nye skatter blev truffet, til de bliver rullet ud.

»Man leger med hele skatteopkrævningen. Der er både fordele og ulemper med den her forsinkelse. Hvis det her system kommer på plads, bliver det en stor fordel for regeringen. Det, at oplysningerne om forsinkelsen kom så sent, var et chok for mange, fordi man meget længe havde sagt, at det ville kunne lade sig gøre. Men sket er sket, og nu må det gælde om at få det til at virke,« siger Curt Liliegren, direktør i Boligøkonomisk Videncenter.

Det gamle boligskattesystem er kuldsejlet, efter at det i 2013 kom frem, at danskerne samlet set betalte omkring 38 mia. kroner i boligskatter på et voldsomt fejlbehæftet grundlag. Og for at udbedre fejlene og få systemet på rette køl, må de udvalgte boligejere hjælpe til.

Få overblikket over de mange års kaos med boligskatterne her.

GRAFIK

Lang vej til nye boligskatter

Nu er der sat tidspunkt på de nye ejendomsvurderinger. Sådan har det lydt et par gange, men hver gang er der kommet en udskydelse. Her er overblikket over, hvordan det er gået med de nye boligskatter.

Kampen om SIND Ungdom