OVERBLIK: 109 medier bag afsløring om skattely

Journalister fra 109 medier i 76 lande har sammen gennemgået de 11,5 millioner lækkede dokumenter om skattely.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København: Sammen med blandt andre kongelige og regeringsledere optræder den argentinske fodboldstjerne Lionel Messi på en omfattende liste over personer og myndigheder, der ved hjælp af det Panama-baserede advokatfirma Mossack Fonseca har skjult penge i skattely rundt om i verden.

* Afsløringen trækker blandt andet også tråde til den russiske præsident Vladimir Putin og kommer takket været et historisk stort læk af i alt 11,5 millioner interne dokumenter fra Mossack Fonseca.

* Lækket har fået navnet #Panamapapers, og bag afsløringen står et stort netværk af journalister organiseret i den internationale sammenslutning af undersøgende journalister, ICIJ (International Consortium of Investigative Journalists.)

* Det er den tyske avis Züddeutsche Zeitung og ICIJ, der har modtaget lækket og inviteret over 100 medier fra forskellige lande med i den omfattende research.

* I alt 109 medier fra 76 lande, herunder Politiken og DR, har gennemgået de mange dokumenter, der blandt andet indeholder e-mails, diverse virsomhedsdokumenter og fuldmagter.

* Dokumenterne går helt tilbage til advokatfirmaets etablering i 1977 og frem til udgangen af 2015.

 

Kilder: DR, Politiken.

/ritzau/