Over 44.000 mennesker fyret i dag

Virksomheder i Europa og USA har alene i dag, mandag, meddelt at de vil fyre mere end 44.000 medarbejdere på grund af den tiltagende økonomiske krise.

Caterpillar, verdens største producent af bulldozere og andre specialkøretøjer, vil fyre næsten hver femte ansatte. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jean-Pierre Clatot / Scanpix
Alene i seks virksomheder kan 44.250 mennesker se frem til at blive fyret, viser en gennemgang af dagens nyhedshistorier foretaget af Business.dk.

Fyringerne sker, fordi virksomhederne enten oplever eller frygter følgerne af den tiltagende globale økonomiske krise. Alene Caterpillar, der er verdens førende producent af bulldozere, mineudstyr og tunge specialkøretøjer har i dag meddelt, at i alt 20.000 ansatte kan regne med en fyreseddel. Det er 18 procent af medarbejderstaben.

Meddelelsen kommer samtidig med et regnskab, der viste at indtjeningen i fjerde kvartal faldt med 32 procent, og selskabet indstiller sig nu på en permanent nedgang i omsætningen på 25 procent.

Fyringer på begge sider af Atlanten
Caterpillars fyringsrunde vil ramme alle verdensdele. I Europa vil arbejdsløshedskøerne dog også blive længere, fordi elektronikgiganten Philips oven på et underskud på mere end 10 milliarder kr. i dag har meddelt, at 6.000 medarbejdere vil blive fyret, mens en anden stor hollandsk arbejdsgiver, storbanken ING, vil fyre 7.000 ud af 130.000 ansatte.

Stålproducenten Corus vil skære antallet af ansatte med i hvert fald 3.500, heraf 2.500 i England, mens Royal Bank of Scotland i dag har fortalt, at 750 ansatte i datterbanken Ulster Bank vil modtage en fyreseddel.

Endelig har det amerikanske mobiltelefonselskab Sprint Nextel meddelt, at 8.000 ansatte vil blive afskediget.