Organisationer kræver flere pakker

Send flere penge. Erhvervsorganisationer og fagforeninger kræver endnu en hjælpepakke på bordet. Den skal hindre, at ledigheden stiger med raketfart.

Læs mere
Fold sammen
Næppe var søndagens bankpakke på 100 milliarder kroner, der skal sætte gang i udlånene til danske virksomheder, på plads, før erhvervsorganisationer og fagforeninger råber på flere penge.

Holdningen hos blandt andet LO, Dansk Metal og Dansk Erhverv er, at bankpakke II giver grund til optimisme, men at den ikke alene løser de udfordringer, dansk økonomi står over for med stigende ledighed og lav vækst.

Hos Dansk Erhverv peger administrerende direktør Jens Klarskov på en fremrykning af offentlige investeringer som et vigtigt skridt på vejen ud af krisen. Ligesom underfinansierede skattelettelser kan være en god hjælp for de danske virksomheder.

- Vi står midt i en recession og har brug for, at politikere tænker offensivt - ikke mindst på skatteområdet. Underfinansierede skattelettelser er et nødvendigt element i den plan, der skal få os sikkert ud af krisen, siger Jens Klarskov.

Også landets fagforeninger finder det vigtigt, at politikerne ikke hviler på laurbærrene. Både Dansk Metal og LO opfordrer til, at forhandlinger om en vækstpakke straks går i gang, så den kan virke samtidig med den nye bankpakke.

- Krisen har allerede spredt sig til den øvrige økonomi, og hvis ikke der bliver gjort noget for at få gang i væksten, risikerer vi, at den økonomiske krise bliver endnu større og bider sig fast, siger Thorkild E. Jensen, formand for Dansk Metal.

/ritzau/