Oraklet fra Omaha tjener kassen trods markedsuro

Den 85-årige investorguru Warren Buffett har fået en forrygende start på 2016 trods tumult på aktiemarkederne.

Warren Buffett, der er blandt verdens rigeste mennesker, har tjent godt på sine investeringer i selskaber, der produceret fysiske varer, mens resultatet fra investeringer i værdipapirer blev fordoblet til 1,9 milliarder dollar. Fold sammen
Læs mere
Foto: KEVIN LAMARQUE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Han er kendt som oraklet fra Omaha, troldmanden fra Omaha og vismanden fra Omaha. Den 85-årige investor Warren Buffett har da også formået at tjene flere milliarder dollar i de første måneder af 2016 på trods stagnerede aktiemarkeder og global uro.

Det skriver Bloomberg News efter Warren Buffetts selskab Berkshire Hathaway præsenterede sine tal for første kvartal.

Regnskabet viste en fremgang i resultatet på ni procent til 5,6 milliarder dollar eller små 37 milliarder kroner. Det var godt hjulpet af salget af batteriproducenten Duracell.

Warren Buffett, der er blandt verdens rigeste mennesker, har tjent godt på sine investeringer i selskaber, der produceret fysiske varer, mens resultatet fra investeringer i værdipapirer blev fordoblet til 1,9 milliarder dollar.

Til gengæld er det gået ned ad bakke for Warren Buffetts satsning på jernbaner, som han har kastet et stort tocifret milliardbeløb i dollar efter.

- Det kommer til at fortsætte med at gå ned ad bakke for jernbanerne i år, sagde Warren Buffett ifølge Bloomberg News på præsentationen, hvor han også forsvarede sin store aktiepost i Coca-Cola.

- Jeg får omkring 700 kalorier om dagen fra Coca-Cola. En fjerdedel af mig må bestå af det. Men jeg har ikke set bevis for, at det bliver lettere for mig at blive 100 år gammel, hvis jeg skifter til vand og broccoli, sagde han ifølge Reuters.

Warren Buffett er kendt for at have skabt sig et milliardimperium ved langsigtede, gennemanalyserede investeringer.

Bekshire Hathaway ejer aktiver med en værdi for over 550 milliarder dollar. I 1950 startede Warren Buffett sin investeringskarriere med en opsparing på 9800 dollar.

Han er kendt som en mand med begge fødder plantet på jorden og bor fortsat sammen med sin kone i det beskedne hus, han købte i Omaha i 1957.