Optimismen vokser i servicesektoren

En stor del af de danske servicevirksomheder vil hyre flere og øge investeringerne i det kommende år.

Foto: Johan Gadegaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danske servicevirksomheder ser lyst på fremtiden. De forventer at ansætte flere medarbejdere de næste 12 måneder, skriver Jyllands-Posten på baggrund af en ny medlemsundersøgelse fra sektorens egen brancheorganisation, Dansk Erhverv.

Undersøgelsen viser, at servicesektoren ikke har været så optimistisk omkring ansættelsen af nye medarbejdere siden 2010, og samtidig forventer mange af virksomhederne også at øge deres investeringer.

Det er et udtryk for, at der snart kommer mere fut i dansk økonomi, mener Bo Sandberg, der er erhvervsøkonomisk chef i Dansk Erhverv.

»Det har været et fast mønster i et par år, at man har regnet med en stigning i omsætningen, men ikke en stigning, som var kraftig nok til at trække beskæftigelse og investeringer op. Det nye er, at nu er virksomhederne mere optimistiske og ser også stigende beskæftigelse og investeringer,« siger han til Jyllands-Posten.

Undersøgelsen er foretaget blandt 504 medlemmer af Dansk Erhverv, hvoraf mange er en del af detailbranchen og beskæftiger sig med eksempelvis rådgivning, transportsektoren og engroshandel. Undersøgelsen viser ifølge Jyllands-Posten også, at virksomhederne forventer en stigende omsætning.