Opsving på sporet trods udfordringer

De foreløbige PMI-tal for august for eurozonen, Tyskland og Frankrig viser, at opsvinget i Europa holder sig på sporet, men tallene afslører også tydelige udfordringer, vurderer chefanalytiker Tore Stramer fra Nykredit.

Europas økonomi holder sig på sporet, men udfordringer venter forude. Fold sammen
Læs mere
Foto: JOHN MACDOUGALL
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- Europas to største økonomier bevæger sig i øjeblikket i hver sin retning med fornuftig fremgang Tyskland og fortsat recession i Frankrig. Det er ikke holdbart i længden og vil virke som en bremse på det økonomiske opsving inden for eurozonen. Men nok så vigtigt vil det bidrage til politisk usikkerhed internt i EU, skriver Tore Stramer i en kommentar.

Det betyder også, at Nykredit kun forventer et forholdsvist moderat opsving, hvor BNP-væksten i euroområdet kun vil svinge sig op på 1,8 pct. i år og 2,0 pct. næste år. Det er et opsving, som chefanalytikeren venter vil være drevet af Tyskland, Spanien og Italien, mens Frankrig fortsat vil halse efter.

- Det dog værd at holde fast i, at opsvinget ser ud til at holde sig på sporet på trods af de usikre udsigter for kinesisk økonomi og de seneste dages store aktieprisfald. Det skyldes slet og ret, at europæisk økonomi ligeledes oplever massiv medvind i øjeblikket fra et lavt renteniveau, et massivt fald i olieprisen og en generel svækkelse af euroen. Dertil kommer, at opsvinget i USA ligeledes er på rette kurs, skriver Tore Stramer.