Opsang men ingen indgreb mod de stigende bidragssatser

Henrik Sass Larsen havde ingen gave med til boligejerne i form af et indgreb mod de hastigt stigende bidragssatser ved Realkreditforeningens årsmøde.

Realkreditforeningens årsmøde 2015. Med taler fra bl.a Erhvervs-og vækstminister Henrik Sass Larsen og Nationalbankdirektør Lars Rohde. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mange havde ventet, at erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) ville komme med konkrete tiltag mod de stigende bidragssatser på realkreditlån, da han onsdag gik på talerstolen på Realkreditforeningens årsmøde. De blev skuffede.

Ministeren gav i stedet  realkreditbranchen en opsang om at blive bedre til at kommunikere til kunderne, hvorfor de har været nødt til at hæve bidragssatserne med over 60 pct. siden 2008.

"Jeg må konstatere, at der er en kommunikationsudfordring, for kunderne har svært ved at forstå det. Her må I (realkreditbranchen, red.) komme på banen. For jeg er ikke talsmand for realkreditten. Det er kun ret og rimeligt, at I viser jeres evne til at gøre det komplicerede let forståeligt for kunderne, så de ikke føler, at de bliver flået," sagde ministeren.

Han langede ud efter en del af sine kolleger på Christiansborg, der i den senere tid har sat spørgsmålstegn ved de stigende bidragssatser - og de mange efterlysninger efter et indgreb.

"Hvis der er et ønske om, at staten skal bestemme bidragssatserne, så synes jeg, at det skal siges lige ud. Det kunne være spændende at få tryktestet, om det som de hylende indianer giver udtryk for ude på prærien også er, hvad høvdingen har godkendt derhjemme," sagde Henrik Sass Larsen.

Han understregede, at det ikke bør overraske, at det har været nødvendigt for realkreditten at hæve bidragssatserne for at leve op til de stigende kapitalkrav. Samtidig påpeger han, at det endnu ikke er alle selskaberne, der har polstret sig tilstrækkeligt.

"Men når de er i mål med polstringen, forventer jeg også, at det smitter af på bidragssatserne," lød det.