Opjusteringer i vente for flere danske banker

På trods af et lavt renteniveau tjener danske banker flere penge, og holdt sammen med færre nedskrivninger ser de danske banker positivt på resten af 2015.

Bankerne tjener flere penge, hvorfor blandt andre Danske Bank har opjusteret forventningerne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Senest har Danske Bank og Ringkjøbing Landbobank opjusteret forventningerne, og flere vil ifølge eksperter i de kommende regnskaber følge trop.

Det skriver Børsen.

I de næste par uger kommer blandt andre Sydbank, Jyske Bank og Spar Nord med regnskab og ifølge Vincent Steen Larsen, partner og seniorforvalter hos PP Capital, vil disse vise samme tendens som i udlandet og hos Danske Bank med en højere indtjening og færre nedskrivninger.

Han bliver bakket op af Johnny Madsen, partner og investeringschef i Dansk Formue- og investeringspleje, der forudser yderligere opjusteringer i vente som resultat af en generel tendens.

De stigende forventninger til bankerne har påvirket aktierne positivt, hvor Jyske Bank er oppe med 17,5 pct. for i år, mens henholdsvis Danske Bank, Sydbank, og Spar Nord er steget med 32,3 pct., 47 pct. og 52 pct. På trods af de flotte stigninger er de længere udsigter for danske banker sværere at gennemskue.

- Fra et investorsynspunkt ville jeg nok vægte bankaktierne neutralt, siger Vincent Steen Larsen til Børsen.