Onsdagens aktier: Dong og C20 satte rekord

Det blev atter til rekord på det danske aktiemarked onsdag, selv om der herskede lidt usikkerhed op mod den amerikanske centralbanks rentemøde.

Læs mere
Fold sammen

Analytikeres rygklap til Dong og A.P. Møller-Mærsk skubbede begge de to selskaber højere i et i øvrigt overvejende grønt marked med flere rekorder.

Facit blev et plus i C20 Cap-indekset på 0,2 pct. til 1171,47, og dermed blev der satte sat lukkerekord for anden børsdag i træk.

- Der hersker generelt god stemning, og det skyldes nok, at markedet ikke er så bange for, hvad den amerikanske centralbank finder på i aften, siger aktierådgiver i Jyske Bank Martin Munk til Ritzau Finans.

Blandt C20 Cap-aktierne gjorde især Dong Energy god figur, efter at Danske Bank gentog anbefalingen "køb" og hævede kursmålet for aktien til 330 kr. fra tidligere 303 kr.

Justeringen skyldes, blandt andet forventninger om at Dong vil komme succesfuldt ud af den igangværende britiske auktion over offshore-projekter.

Dong steg 2,2 pct. til 301,60 kr. og satte også lukkerekord.

Også aktionærerne i Chr. Hansen og DSV kunne fejre de højeste lukkeniveauer nogensinde efter stigninger henholdsvis 1 og 1,2 pct. til 480,50 kr. og 408,50 kr. uden at der var nyt fremme til at forklare stigningerne.

Lunt i svinget lå også Mærsk, selv om aktien tabte noget momentum ud på eftermiddagen. A-aktien steg 0,6 pct. til 12.060 kr., og B-aktien endte 0,2 pct. højere i 12.620 kr. understøttet af en positiv analyse fra amerikanske Jefferies. Børshuset har løftet sit kursmål til 14.500 kr. fra 13.750 kr. Det berettiger stadig til anbefalingen "køb".

Mærsk kunne i øvrigt sent tirsdag fortælle, at koncernens containerrederi, Maersk Line, sælger sit brasilianske cabotage- og feederrederi Mercosul til den franske konkurrent CMA CGM.

Det sker for at lette godkendelsen af den forestående overtagelse af det tyske rederi Hamburg Süd.

Blandt sidepapirerne gjorde plastkoncernen SP Group sig igen bemærket med en stigning på 3 pct. til 1229 kr. Mandag steg aktien 14,2 pct. efter en opjustering, der nu har sendt markedsværdien op i 2,8 mia. kr. Selskabets forventninger til årets resultat før skat er 170-190 mio. kr.

Også tirsdagens bundskraber Vestjysk Bank viste gode takter og steg 4,5 pct. til 11,60 kr. efter en dukkert på over 25 pct. tirsdag, hvor staten solgte sine aktier i banken for 123 mio. kr. - svarende til bare 1 kr. per aktie.

Bankens aktionærer kan nu se frem mod en stor kapitalforhøjelse, der skal polstre banken med nye penge fra aktionærerne - både de nytilkomne og de eksisterende.