Omsætningen på minibørs eksploderer

Aktiefest. Siden april måned er omsætningen på First North mere end firdoblet. Konkurrenten Dansk AMP er sejlet agterud.

Investorerne myldrer til minibørsen First North, hvor et stigende antal selskaber har været med til at få aktieomsætningen til at eksplodere.

I november måned nåede omsætningen op på 68,4 mio. kr., hvilket gjorde måneden til den suverænt travleste for investorerne siden First North åbnede i december 2005.

Alene siden april måned er omsætningen mere end firdoblet, og der blev i november måned omsat aktier for flere penge på First North end i de fem foregående måneder tilsammen.

Omsætningen er drønet i vejret, fordi der gennemføres flere og flere handler på First North. Fra april til november er antallet af handler således forøget cirka 20 gange til 2.918 handler i sidste måneder.

Netop det store antal relativt små handler afslører, at det er private investorer, som nu løber stormløb på First North. Ikke mindst computerfirmaet Zepto, som blev optaget til handel midt i november, har trukket mange private folk til minibørsen.

- Zepto-aktien er handlet rigtig meget, men vi kan se en stigende omsætning i alle ni aktier på markedet, konstaterer First North-chef Carsten Borring.

Konkurrenten overhaletDen enorme vækst i omsætning og handelsaktivitet på First North betyder, at minibørsen allerede inden sin etårs fødselsdag har overhalet konkurrenten Dansk AMP. Her er der i år hidtil omsat for 64,7 mio. kr. i de 16 selskaber, som aktuelt er optaget på børsen. First Norths omsætning i november var altså større end Dansk AMP's samlede omsætning for hele året fraregnet de 392,5 mio. kr., som der er omsat aktier i Rella Holding for. Dette selskab blev afnoteret fra Dansk AMP i sommer.

Aktiestrateg Thomas Vidø fra Forstædernes Bank forklarer First Norths hurtige overhaling af Dansk AMP med, at førstnævnte har nydt godt af at være ejet af Københavns Fondsbørs.

- First North har fra starten haft stor interesse og været blåstemplet på grund af tilknytningen til fondsbørsen. Desuden har man kunnet handle i fondsbørsens eksisterende systemer, og dermed har markedet i praksis været lettere tilgængeligt end Dansk AMP, siger Thomas Vidø.