Olieselskaber under pres og mangfoldighed giver gevinst

Det britiske gasfelt Culzean skal efter planen producere i mindst 13 år. Havde feltet ligget i Danmark, var det ikke blevet til noget. Illustrationen viser, hvordan platformen kommer til at se ud, når den er færdigbygget.
Læs mere
Fold sammen

Godmorgen

ISS, PwC og konsulenthuset Proacteur har analyseret over 6.000 ledere i 321 større danske virksomheder. Resultatet er, at virksomheder med mange kvinder og ikke-danskere i ledelsen er bedre til at tjene penge end dem med lav mangfoldighed.

Forholdene for olieselskaber i Danmark er så meget dårligere end i Storbritannien, at Maersk Oil ikke havde udviklet sit 30 mia. kr. Culzean-felt, hvis det havde ligget i Danmark.

Sammen med kanonregnskab lancerer det historiske danske ingeniørfirma Niras en storstilet plan, der skal sikre firmaet tocifret vækst blandt andet gennem opkøb. Selskabet skal blive endnu større, hvis det skal fortsætte i dets nuværende form, lyder det fra topchef.

Lige siden de to amerikanske kapitalfonde Advent og Bain samt pensionsselskabet ATP købte Nets for 17 milliarder kroner i 2014, har rygterne om en børsnotering summet. Og nu bekræfter en af kapitalfondene ifølge Jyllands-Postens erhvervsmedie Finans for første gang, at Nets, der står bag dankort, NemID og Betalingsservice, snart kan være på børsen.

Læs dagens begivenheder.

Med ønsket om en god dag.

Morten Thorborg Jasper

Jourhavende, Business.dk