Oliepriser med negativ underliggende tendens

Oliepriserne ligger med en underliggende negativ tendens mandag morgen.

Oliepriserne ligger med en underliggende negativ tendens mandag morgen. (AFP PHOTO / PIUS UTOMI EKPEI) Fold sammen
Læs mere
Foto: PIUS UTOMI EKPEI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Køligere vejr gør det nemmere at styre brande i den canadiske olie-sandregion, hvor flere olieselskaber har genoptaget olieudvindingen.

Samtidig ventes den iranske eksport nu at være på over 2,2 mio. tønder om dagen midt på sommeren, ifølge National Iranian Oil Co.

»Produktionsudfald i Canada og Nigeria har hjulpet til med at presse priserne op. Spørgsmålet er, hvor længe leveranceforstyrrelserne vil vare. Oliepriserne har bevæget sig hurtigt op, og vi vil sandsynligvis se en korrektion i løbet af de næste par måneder,« vurderer markedsstrateg Evan Lucas fra IG Ltd. i Melbourne over for Bloomberg News.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster mandag morgen 48,60 dollar mod 48,65 dollar fredag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 48,15 dollar mod 48,40 dollar fredag eftermiddag.

Guldpriser stiger på dollar-pause

På guldmarkedet har weekendens G7-møde ikke givet indikationer om udsigter til højere amerikanske renter inden for en overskuelig fremtid. Til gengæld har den amerikanske modstand mod intervention i markedet for at svække yen - og dermed styrke dollar - været tydelig, og det svækker den amerikanske valuta en anelse med den velkendte råvareeffekt til følge.

Mandag morgen koster en ounce guld 1255 dollar mod 1253 dollar fredag eftermiddag.

Markedet for industrimetaller reagerer på samme måde over for den amerikanske dollar. Et ton kobber koster mandag morgen 4541 dollar mod 4537 dollar fredag eftermiddag.