Olieprisens fald luner i lommen

Hvis olieprisen falder 10 dollar, kan en gennemsnitlig dansk familie spare 2.000 krooner om året.

Det er nemt at holde stuen dejlig lun denne vinter, og den faldende oliepris på de internationale råvaremarkeder luner også et andet: I tegnebogen.

"En almindelig dansk familie med et oliefyr og en enkelt bil kan spare op mod op mod 2.000 kroner årligt i udgifter til olie og benzin. Men det kræver, at olieprisen får et permanent fald på 10 dollar i et år," siger Arne Lohmann Rasmussen, olieanalytiker i Danske Bank, til Ritzau.

Dertil skal man så lægge alle de penge, der allerede er sparet på grund af det varme vejr. Ifølge Ritzaus Bureau er efterspørgslen lige nu 30 procent lavere end sidste år.

Prisfaldet er ligeledes på omkring 30 procent side august, men med til historien hører, at olieprisen har været for kraftigt opadgående i perioden indtil da.

Ligesom sine internationale kolleger tror Danske Banks analytiker imidlertid ikke rigtigt på, at den relativt lave pris omkring 55 dollar vil holde ret længe:

"Vi tror, at OPEC vil skære ned på produktionen igen i februar. Olieprisen vil holde sig nede i en periode for så at tikke opad igen og normalisere sig på et leje på omkring 60 dollar per tønde," siger Arne Lohmann Rasmussen til Ritzau.