Olieprisen stiger efter fire dage med fald

Olieprisen stiger tirsdag efter fire dage med fald. Den væsentligste faktor bag prisløftet er en strejke i olielandet Kuwait, der mindsker den daglige produktion mærkbart. Kuwait er fjerdestørste olieproducent i Opec. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: YASSER AL-ZAYYAT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Olieprisen stiger tirsdag efter fire dage med fald. Den væsentligste faktor bag prisløftet er en strejke i olielandet Kuwait, der mindsker den daglige produktion mærkbart. Kuwait er fjerdestørste olieproducent i Opec.

Den daglige produktion falder med 1,7 mio. tønder, oplyser Bloomberg News. Dermed mindskes den negative effekt på prisen af det resultatløse Opec-møde i Doha i weekenden.

- De underliggende forhold på oliemarkedet ser ud til at bedres ganske hurtigt hjulpet af en række uforudsete hændelser - senest strejken i Kuwait, vurderer chefen for råvarer hos Barclays i London, Kevin Norrish, over for Bloomberg News.

Futures på en tønde af den amerikanske referenceolie, WTI, koster tirsdag eftermiddag 40,32 dollar - 1,4 pct. højere end mandag, da den faldt 1,4 pct. Sidste tirsdag var prisen 42,17 dollar. Den europæiske pendant stiger 1,7 pct. til 43,63 dollar.