Olieprisen stiger efter fire dage med fald

Olieprisen stiger tirsdag efter fire dage med fald. Den væsentligste faktor bag prisløftet er en strejke i olielandet Kuwait, der mindsker den daglige produktion mærkbart. Kuwait er fjerdestørste olieproducent i Opec. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: YASSER AL-ZAYYAT

Olieprisen stiger tirsdag efter fire dage med fald. Den væsentligste faktor bag prisløftet er en strejke i olielandet Kuwait, der mindsker den daglige produktion mærkbart. Kuwait er fjerdestørste olieproducent i Opec.

Den daglige produktion falder med 1,7 mio. tønder, oplyser Bloomberg News. Dermed mindskes den negative effekt på prisen af det resultatløse Opec-møde i Doha i weekenden.

- De underliggende forhold på oliemarkedet ser ud til at bedres ganske hurtigt hjulpet af en række uforudsete hændelser - senest strejken i Kuwait, vurderer chefen for råvarer hos Barclays i London, Kevin Norrish, over for Bloomberg News.

Futures på en tønde af den amerikanske referenceolie, WTI, koster tirsdag eftermiddag 40,32 dollar - 1,4 pct. højere end mandag, da den faldt 1,4 pct. Sidste tirsdag var prisen 42,17 dollar. Den europæiske pendant stiger 1,7 pct. til 43,63 dollar.