Olieprisen i bear-market - faldet mere end 20 pct. siden top

Olieprisen er faldet 21 pct. fra sit højeste niveau i år, og dermed er der tale om et såkaldt bear-market for det sorte guld. Det er første gang i ti måneder, at det er sket ifølge Bloomberg News.

Foto: Iris. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- Der var en masse tro og håb i den aftale som Organisationen af Olieeksporterende Lande, Opec, og andre olieproducenter indgik om at sænke produktionen for at balancere markedet, men aftalen har ikke været effektiv, siger partner i Again Capital John Kilduff til Bloomberg News.

Nedturen for olieprisen er blevet værre, efter at det er kommet frem, at Libyen producerer mere olie nu, end landet har gjort i fire år, og at mængden af olie lagret på tankskibe er på det højeste niveau i år.

Future-prisen på en tønde af den amerikanske referenceolie, WTI, til levering i august faldt tirsdag 2,1 pct. til 43,51 dollar, mens den onsdag morgen i Asien ligger i 43,48 dollar - 0,1 pct. lavere.

Samme tendens ses i den europæiske referenceolie, Brent, der faldt 1,9 pct. til 46,02 dollar tirsdag. Onsdag morgen ligger den i 45,95 dollar. I januar var prisen oppe lige under 59 dollar.

Guldprisen stiger 0,3 pct. til 1246,32 dollar for en troy ounce onsdag morgen. Kobberprisen stiger samtidig 0,1 pct. til 5661 dollar per ton.