Olieprisen falder under endnu en milepæl

Olieprisen har ikke været under 65 dollar i mere end fem år, men har nu også krydset denne milepæl. Der er tilsyneladende ingen, der kan forudsige bunden.

Brent olien er faldet under 65 dollar for en tønde, og vi skal tilbage til september 2009 for at finde et lignende prisniveau. Fold sammen
Læs mere
Foto: SHANNON STAPLETON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Du finder ikke noget, der ikke allerede er overhalet af virkeligheden,« sådan lyder det fra olieanalytikerne i disse dag, når man ringer og spørger efter langsigtede prognoser for olieprisen.

For der er tilsyneladende ingen bund i den hastigt faldende oliepris, der nu har krydset endnu en milepæl.

Brent olien er nemlig faldet under 65 dollar for en tønde, og vi skal tilbage til september 2009 for at finde et lignende prisniveau.

På bare få måneder er prisen på olie styrtdykket fra et niveau lige under 110 dollar for en tønde til dagens niveau, hvor den altså kun koster lidt mere end det halve.

Og prisen bliver tilsyneladende ved med at overraske. Da prisen først gik under 100 ventede flere analytikere, at den ville stabiliserer sig omkring 80-90 dollar for en tønde.

Og da prisen gik under 80 vurderede blandt andre Wood MacKenzie - et meget anerkendt engelsk konsulenthus - at prisen på olie ville stabilisere sig omkring 70 dollar. Her refererede man til den amerikanske WTI-olie, hvis pris for nærværende er 61 dollar for en tønde.

Danmarks olieproduktion i Nordsøen rammes også hårdt af den faldende oliepris i disse dage, men den afbødes dog lidt af, at dollaren er styrket over for kronen i mellem tiden.

Prisen for en tønde olie er dog stadig faldet fra over 600 kroner for en tønde, til omkring 380 kroner for en tønde.