Olieprisen er fortsat nedtrykt af frygt for overflod

Foto: CLAUS FISKER

Olieprisen holder sig tirsdag morgen på de lavere niveauer, der blev nået efter et stort fald mandag eftermiddag. Det er tæt på den laveste oliepris i syv måneder.

Faldet skyldes blandt andet udsigten til stigende produktion fra både USA, hvor antallet af borerigge er steget for 22. uge i træk, samt i Libyen og Nigeria.

En tønde Brent-olie koster tirsdag morgen 46,98 dollar mod 47,52 mandag ved 17-tiden, mens WTI-olien i samme tidsrum er faldet fra 44,85 dollar per tønde til 44,22 dollar.

Priserne er ikke set lavere siden november forud for Opec-landenes aftale om at begrænse produktionen. De tre ovenstående lande står til gengæld uden for aftalen og kan derfor frit øge strømmen af olie fra deres felter.

Guldprisen faldt også mandag på baggrund af en styrkelse af dollar, og her ligner tirsdag morgens niveau også de lave priser, der blev nået mandag aften.

Et troy ounce guld handles i 1245,4 dollar mod 1248,5 dollar mandag eftermiddag og godt 1253 dollar mandag morgen.

Kobberprisen undgår til gengæld større fald, da tiltroen til væksten i verdensøkonomien stadig er intakt. Tirsdag morgen falder prisen dog 0,3 pct. til 5706 dollar per ton.