Oliepris presses tilbage af stigende rig-antal

På oliemarkedet presses priserne mandag af nye tal for borerigge i USA.

Foto: CLAUS FISKER. Antallet af rigge er steget til det højeste niveau i tre måneder, hvilket antyder, at ny produktion er på vej mod markedet. (Foto: CLAUS FISKER/Scanpix 2015)
Læs mere
Fold sammen

Antallet af rigge er steget til det højeste niveau i tre måneder, hvilket antyder, at ny produktion er på vej mod markedet.

»Når rig-tallene stiger, kommer vi til at se svagere oliepriser, fordi det indikerer større udbud. Ethvert tegn på at udbuddet potentielt er i stand til at komme tilbage vil forårsage konstante problemer,« siger analytiker David Lennox fra Fat Prophets i Sydney til Bloomberg News.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster mandag morgen 46,35 dollar mod 46,25 dollar fredag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 44,95 dollar mod 44,90 dollar fredag eftermiddag.

Uro trækker investorer mod guld

På guldmarkedet sværmer investorerne fortsat omkring det ædle metal. Den overraskende stærke amerikanske jobskabelse i juni var ikke nok til at få bugt med de faldende renter, og trods en lille forøgelse af sandsynligheden for en renteforhøjelse fra Federal Reserve i år, var der igen fald i obligationsrenterne.

Samtidig er risiciene for den globale økonomi fortsat betydelige ifølge G20-landenes handelsministre, der mødtes søndag. De forventer et fald i de grænseoverskridende investeringer på op mode 15 pct. i år.

Mandag morgen koster en ounce guld 1368 dollar mod fredag eftermiddags 1356 dollar.

Kobbermarkedet følger bevægelserne i valutamarkedet tæt mens den seneste uges opadgående pres på priserne genoptages.

Et ton kobber koster mandag morgen 4748 dollar mod 4692 dollar fredag eftermiddag.