Olien sank til laveste niveau i tre måneder

Olieprisen gled onsdag til det laveste niveau set over en tremåneders periode, efter at amerikanske data havde vist, at landets råolielagre mod forventning var steget i løbet af sidste uge.

Foto: LUCY NICHOLSON. Ifølge Energy Information Administration, EIA, steg lagrene af råolie med lige under 1,7 mio. tønder, hvor økonomerne havde ventet et fald på 2 mio. tønder.
Læs mere
Fold sammen

Ifølge Energy Information Administration, EIA, steg lagrene af råolie med lige under 1,7 mio. tønder, hvor økonomerne havde ventet et fald på 2 mio. tønder.

Benzinlagrene steg med knap 0,5 mio. tønder mod en ventet stigning på 0,6 mio. tønder, mens lagrene af destillater faldt med 0,7 mio. tønder, hvor der var ventet en stigning på næsten 1 mio. tønder. Det fremgår af Bloomberg News.

Overraskelsen gik ind og satte sig i olieprisen, hvor der onsdag skulle betales 41,92 dollar for en tønde af den amerikanske refenceolie, WTI. Det svarede til et fald på 2,3 pct. i forhold til tirsdagens niveau. Samtidig var prisen på en tønde Nordsøolie faldet med 3,1 pct. til 43,47 dollar.

- Man bør forvente en fortsat stigning i råolielagrene, fordi gennemløbet hos raffinaderierne falder, vurderer Rob Haworth, investeringsstrateg hos U.S. Bank Wealth Management, over for Bloomberg News.

- Vi havde alle troet, at markedet ville finde sin balance igen noget hurtigere. Men det bliver først til næste år, at overudbuddet af råolie vil være væk, fortsætter han.

Olieprisen er ifølge Bloomberg News faldet med 18 pct. siden starten af juni, efter at prisen på den sorte råvare ellers stort set blev fordoblet oven på et meget lavt niveau i februar.

GULD GLIMTER STADIG

Blandt de andre store råvarer har guld i løbet af onsdagen taget det største hop, siden briterne i slutningen af juni stemte for at forlade EU-samarbejdet, hvilket sendte guldprisen i vejret.

Onsdag steg guldprisen ifølge Bloomberg News med 1,5 pct., hvilket betød, at der skulle betales 1340,08 dollar for en troy ounce guld. Torsdag morgen er lidt af stigningen dog forduftet igen, da der skal betales 1338,86 dollar for en troy ounce guld - svarende til et fald på 0,1 pct. i forhold til onsdagens niveau.