Østergaard: ECBs tiltag er godt for Danmark

Støtteopkøbene fra den Europæiske Centralbank vil understøtte regeringens tiltag, mener økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard (R).

Foto: Liselotte Sabroe. Økonomi- og Indenrigsminister Morten Østergaard (R) hilser ECB's støtteopkøb velkommen.
Læs mere
Fold sammen

Den kontante udmelding fra Den Europæiske Centralbank (ECB) torsdag får et bifald med på vejen fra den danske regering.

»Den Europæiske Centralbank har siden krisens start bidraget til at understøtte vækst, stabilitet og en lav inflation. Jeg noterer mig centralbankens udmelding i dag, der kan bidrage til vækst og beskæftigelse i euroområdet,« skriver økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard (R) i en kommentar.

ECB vil købe obligationer i markedet for 60 milliarder euro hver måned startende i marts og fortsættende indtil september 2016.

Sammen med regeringens tiltag, som skal fremme vækst, mener Morten Østergaard, at det vil kunne hjælpe opsvinget på vej i herhjemme.

»I Danmark har regeringen taget initiativ til at skabe vækst og forbedret erhvervslivets rammevilkår, og vi ser en spirende optimisme i dansk økonomi, og ECBs tiltag kan yderligere bidrage til at understøtte den positive udvikling herhjemme,« skriver Morten Østergaard.

Han benytter dog lejligheden til at sende en løftet pegefinger mod særligt Sydeuropa om ikke at slække på de igangværende økonomiske reformprogrammer.

»Pengepolitiske lempelser kan dog ikke stå alene, og det er fortsat afgørende, at de enkelte lande i og udenfor euroen gennemfører de nødvendige reformer, som er en forudsætning for varig vækst og beskæftigelse,« skriver Morten Østergaard.