Økonomisk storm, billige lån og tobak for milliarder

Foto: Malte Kristiansen.
Læs mere
Fold sammen

Scandinavian Tobacco Group meldte sig torsdag som året første børskandidat. Berlingske erfarer, at cigarkæmpen kan være børsnoteret allerede 11. februar, og prisen på foretagendet med hovedsæde i Søborg kan løbe op i et tocifret milliardbeløb.

Coop Bank er ikke rigtigt kommet op i gear, når det gælder udlån. Derfor lancerer den relativt nye bank et nyt lån med en konkurrencedygtig rente – uden gebyrer og uden at kræve sikkerhed for lånet. Det kan være attraktivt for mange.

Verdens mest magtfulde personer mødes i næste uge i Davos til World Economic Forum. På forhånd har en rapport udpeget de vigtigste globale trusler i 2016. Blandt de største risici er den negative effekt af klimaforandringerne. Men World Economic Forum forudser også massive udfordringer som følge af større flygtninge- og immigrantstrømme.

Torsdag fortalte vi, hvordan en fyret medarbejder i USA anklager Novo Nordisk for diskrimination og bestikkelse. Vi vil jo gerne tro, at vores danske virksomheder er bedre og måske også renere end alle andre. Men kan man regne med dett? spørger vores erhvervsredaktør Peter Suppli Benson i sin blog.

Det er jo fredag, og så er der som sædvanligt Business-gossip. Og Business-kalenderen byder blandt andet på en stribe økonomiske nøgletal fra USA i eftermiddag.

Business.dk bestyres i dag af Sonny Wichmann. God dag.