Økonomiforhandlinger mellem KL og regeringen står stille

Der er ikke aftalt nye møder mellem finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) og Kommunernes Landsforenings (KL) formand, Martin Damm, om næste års budget. Det kan derfor ende med, at parterne ikke kan enes om en aftale for 2017.

Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V). Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Løvgreen Bojesen

Det siger Martin Damm efter sit møde med KL's repræsentantskab. KL kræver omprioriteringsbidraget på 2,4 milliarder kroner væk.

»Hvis vi bare skal levere det samme næste år, som vi gør i år, så burde vi have to milliarder kroner mere til kommunal service.

»Der bliver mange flere ældre, patienter udskrives hurtigere på sygehusene, og så er der alle de flygtninge, som kommer ud i kommunerne«, siger Martin Damm, der er Venstre-borgmester i Kalundborg.

Finansministeren henviste efter sidste møde i sidste uge til, at statskassen har mistet mange milliarder kroner, fordi olieprisen er styrtdykket. Samtidig stiger udgifterne til flygtninge og migranter.

»Regeringen svarer så, at man vil skære 2,4 milliarder kroner ud af kommunernes økonomi. Det hænger jo ikke sammen«, siger Martin Damm.

Spørgsmål: - Men regeringen har lovet, at I får pengene tilbage på finansloven?

»Selv om pengene skulle komme tilbage til kommunerne, så følger der jo nye opgaver med. Det betyder, at kommunerne skal skære ned, for at der er penge til omprioriteringsbidrag«, siger KL's formand.