Økonomer: Renten har bundet

Rystelserne oven på det britiske farvel til EU er ved at have stilnet af, og renterne er så småt begyndt at stige igen. Det skal være nu, hvis man skal omlægge sit boliglån, lyder det fra økonomer.

Dagen efter den britiske brexit-afstemning faldt renten på den 30-årige danske statsobligation fra 0,82 til 0,42 pct. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Børsen.

Dagen efter den britiske brexit-afstemning faldt renten på den 30-årige danske statsobligation fra 0,82 til 0,42 pct. Men da Mario Draghi, der er chef for Den Europæiske Centralbank torsdag meddelte, at han og centralbanken har viljen og midlerne til at håndtere brexit, hoppede den danske rente op igen til 0,64 pct.

Og man skal være hurtig, hvis man som eksempelvis boligejer vil låse sig fast på et lavt renteniveau, mener flere økonomer. Thomas Thygesen, der er cheføkonom i den svenske storbank SEB, er blandt dem, der ikke ser nogen grund til at tro, at den vil komme ned i de samme niveau foreløbig.

»Så hvis du skal lægge lån om inden for de næste tre til seks måneder, vil det nok være en god idé at gøre det i en fart. Men hvis man misser toget i den her omgang, så er der god sandsynlighed for, at der kommer en ny chance mere i løbet af de nærmeste år,« siger Thomas Thygesen til Børsen.

Samme vurdering kommer fra senioranalytiker i Danske Bank Jens Nærvig Pedersen, der dog peger på flere usikkerhedsmomenter i horisonten, deriblandt afgørende valg i Italien og Frankrig, ligesom brexit fortsat vil påvirke.