Økonomer: Jobrapport med pæne tal i vente

Der er forventning om opløftende tal fra den amerikanske jobrapport, når den lander på handlernes borde klokken 14.30 i eftermiddag dansk tid.

Den amerikanske jobrapport ventes at vise pæne tal. Fold sammen
Læs mere
Foto: RODRIGO BUENDIA

Det er der enighed om blandt flere økonomer, der samtidig peger på, at revisionerne for de tidligere måneder skal have ekstra opmærksomhed.

Det vurderer blandt andre Ulrik Bie fra Nykredit, Niels Rønholt fra Jyske Bank og Rasmus Pilegard fra PFA.

- Vi venter en rapport, der bekræfter, at amerikansk økonomi er inde i en robust gænge. Det mest interessante bliver at se, hvordan lønnen i USA udvikler sig. Vi har endnu ikke set, at den lave arbejdsløshed begynder at presse lønnen op, og det er en af de ting, der kan få den amerikanske centralbank, Fed, til at ændre sine planer for renten, siger Rasmus Pilegaard, seniorstrateg i PFA.

Også hos Jyske Bank ventes en flot rapport. Seniorøkonom Niels Rønholdt venter en jobskabelse på 210.000 mod konsensus på 201.000 blandt de økonomer, som Bloomberg News har adspurgt. Jyske Banks cheføkonom vil holde ekstra meget øje med revisionerne, der ifølge ham ofte er store for august.

Hos Nykredit er cheføkonom Ulrik Bie endnu mere optimistisk og ser en jobskabelse på 240.000. Også han påpeger, at man skal have ekstra opmærksomhed på revisionerne.

- Samlet set venter vi en jobrapport, som understreger en indenlandsk drevet og robust vækst. De seneste udmeldinger fra medlemmer af Federal Reserves inderkreds peger mod en renteforhøjelse i år, og vores vurdering er, at jobrapporten for september vil cementere denne opfattelse. En renteforhøjelse i oktober er derfor fortsat på banen, vurderer Nykredit-økonomen.